100ste profzege voor Peter Sagan in Grand Prix Cycliste de Québec

De tweevoudig wereldkampioen lijkt klaar voor zijn derde.

100ste profzege voor Peter Sagan in Grand Prix Cycliste de Québec
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan

Net als vorig jaar klopte Peter Sagan zijn grootste tegenstander Greg van Avermaet in de Grand Prix Cycliste de Québec. De Slowaak maakte het, ook net als in 2016, af in de sprint van een grote groep.

Zoals gebruikelijk de laatste jaren was het laatste weekend van de Vuelta a España ook in de Europese avonduren met koers gevuld. De Grand Prix Cycliste de Québec en Montréal, zoals ze in één adem worden genoemd, zijn twee Canadese eendagskoersen van WorldTour-niveau die volledig worden afgewerkt op een lokaal parkoers.

Een groep van drie nam de kop: Tyler Williams van Israel Cycling Academy was de vreemde eend in de bijt, want hij kreeg met Baptiste Planckaert (Team Katusha Alpecin) en Tosh van der Sande (Lotto Soudal) twee Vlamingen met zich mee.

Spektakelrijke finale

Planckaert overleefde het langst, maar werd aan het einde van de voorlaatste ronde bijgehaald. Sean de Bie was de volgende die aanviel, ook hij was er snel aan voor de moeite. Op de laatste keer Côte de la Montagne viel Roman Kreuziger aan.  

Bora-Hansgrohe controleerde de Tsjechische koploper echter. Het werd een sprint bergop. Zoals altijd viel Rigoberto Urán hier aan in de slotkilometer, maar net als vorig jaar was Peter Sagan de absolute koning in de slotmeters. Greg van Avermaet en Michael Matthews konden zijn wiel nog nipt houden.

Foto: Cor Vos