Olympia's Tour: Jakobsen sprint naar zege in Vledder

Fabio Jakobsen van het SEG Racing Team heeft de derde etappe van de Olympia’s Tour gewonnen.

Olympia's Tour: Jakobsen sprint naar zege in Vledder
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Fabio Jakobsen van het SEG Racing Team heeft de derde etappe van de Olympia’s Tour gewonnen. De Nederlander hield in de straten van Vledder Bram Welten (BMC Development) en Patrick van der Duin (Babydump Cycling Team) achter zich.

De derde etappe van de Olympia’s Tour werd verreden van het Drentse Uffelte naar Vledder over een rit van 126.3 kilometer met twee plaatselijke ronden van 11 kilometer in de finishplaats. Het vlakke landschap leek ideaal voor het opzetten van een massasprint en met een waterig zonnetje en een matige wind zou het peloton geen tegenstand van het weer hebben.

Al vroeg in de etappe reden Ide Schelling van SEG Racing en Nicholas Dlamini van het Dimension Data Continental Team weg bij het peloton en de twee reden een maximale voorsprong van bijna twee minuten bij elkaar.

Het peloton kwam met nog veertig kilometer terug tot 1.10 minuut achterstand op de koplopers, maar bij het ingaan van de eerste plaatselijk omloop hadden Schelling en Dlamini het gat weer vergroot naar 1.45 minuut. Daarin liep de voorsprong echter snel terug en vlak na de bonificatiesprint werden de twee koplopers ingerekend.

In de daaropvolgende massasprint stond er geen maat op Jacobson. De Nederlands kampioen bij de beloften kon op de meet al zijn handen omhoog steken. Bram Welten kwam nog wel dichtbij, maar moest genoegen nemen met de tweede stek. De winnaar van de twee etappe Patrick van der Duin deed met een derde stek opnieuw goede zaken.

Foto: Cor Vos