Vuelta gemist: Majka wint op Sierra de la Pandera, Kelderman klimt naar plek 3

Wieler Revue vat etappe 14 van de Ronde van Spanje samen.

Vuelta gemist: Majka wint op Sierra de la Pandera, Kelderman klimt naar plek 3

Mocht u helaas de Vuelta-etappe van vandaag gemist hebben, dan praat Wieler Revue u weer helemaal bij. Zo hoeft u niets te missen van de grootste Spaanse wielerkoers.

Met de Sierra de la Pandera stond er vandaag een meer dan lastige etappe op het programma. Op hoop van zegen reed een tienkoppige kopgroep weg uit het peloton. 7'30'' was hun maximale voorsprong op rodetruidrager Christopher Froome.

In die kopgroep zat Rafal Majka, de klimmende Pool die al vaker voor mooie ritzeges zorgde, onder andere in de Ronde van Frankrijk. Hij bleef als enige over op de pittige flanken van de Sierra de la Pandera. Het was Majka tegen de groep der favorieten, die twee minuten achter hem gestaag omhoog reden.

Romain Bardet was in de favorietengroep de eerste die zich aan een demarrage waagde. De Fransman kwam echter niet ver, maar Alberto Contador en Vincenzo Nibali lukten het wel om weg te rijden van de wankelende Froome. Met enkel Wout Poels nog voor hem was het even billenknijpen, maar een kilometer later waren de Italiaan en de Spanjaard alweer gegrepen. Een dikke minuut voor dit alles reed Rafal Majka trots naar de ritzege. Nummer één voor hem, nummer drie voor Polen in deze Vuelta.

Wilco Kelderman steeg naar plek drie in het algemeen klassement, doordat Esteban Chaves het hoge tempo op den duur niet meer kon bijbenen. De Colombiaan zakt twee plekjes naar positie vijf in de rangschikking.

Bij dit alles een beeld hebben? Voilà:

Foto: Cor Vos