HomeNieuwsEindstreep: Trentin zonder tegenstand, Van Vleuten soeverein

Eindstreep: Trentin zonder tegenstand, Van Vleuten soeverein

Het belangrijkste wielernieuws van de dag.

Het belangrijkste wielernieuws van de dag brengen we bijeen in de Eindstreep.

Trentin kent geen gelijke in Vuelta

Matteo Trentin boekte zijn derde ritzege in de Vuelta a España. De Italiaan won de sprint van een kleine groep in Tomares.

Chris Froome ging, ondanks zijn tuimelperte in rit 12, nog steeds aan de leiding van de Vuelta a España. In de dertiende etappe trok het peloton van Coín naar Tomares over bijna 200 vlakke kilometers. Een vijftal op kop: Thomas De Gendt (Lotto Soudal) toog op pad met Alessandro De Marchi (BMC Racing Team), Arnaud Courteille (FDJ), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) en Davide Villella (Cannondale-Drapac). De Italiaanse drager van de bergtrui sprokkelde nog wat punten voor het bergklassement en liet zich daarna uitzakken.

De achtervolging werd geleid door Quick-Step Floors in dienst van Matteo Trentin, die zijn derde ritzege van deze Vuelta wilde boeken. Eerder was de Trentijn de beste in rit 4 en 10. De Gendt en De Marchi bleven als laatste renners over vooraan, de Italiaan liet zijn Vlaamse medevluchter daarna achter. Op zeven kilometer was ook het verhaal van De Marchi over. Søren Kragh Andersen viel aan op een van de oplopende stroken in de finale, maar werd gecontroleerd door Bob Jungels. Quick-Step Floors controleerde alles en Trentin won met sprekend gemak. 

Kelderman wipt over De la Cruz naar plaats 4

Door de gaten die in de finale vielen steeg Wilco Kelderman van plaats vijf naar plek vier in het algemeen klassement. David de la Cruz kwam namelijk in de tweede groep binnen, die zeven seconden na winnaar Trentin de streep rondde.

Kelderman staat nog steeds op vier seconden van Esteban Chaves, die derde staat in de rangschikking. De Colombiaan van Orica-Scott kende afgelopen woensdag een slechte dag richting Calar Alto, waar hij 1 minuut en 51 seconden verloor op de Nederlander.

Van Vleuten blijft aan de leiding in eigen land

Lisa Brennauer won de vierde etappe in de Boels Ladies Tour. Ze was de sterkste in de massasprint in Weert, Annemiek van Vleuten blijft leidster in de wedstrijd.

Na drie etappes ging Annemiek van Vleuten nog steeds aan kop in de Holland Ladies Tour. Ze verstevigde de leiding in het klassement na de individuele tijdrit in en rond Roosendaal. De vierde rit voerde van Gennep naar Weert, waar een lokaal parkoers drie keer werd verreden. Met een gesloten peloton trokken we richting Weert, want buiten Pernille Mathiesen lukte het niemand om een ‘groot’ gat te slaan. Het werd een massasprint, Lisa Brennauer toonde zich de snelste.

Man die Belkov van fiets duwde verstandelijk gehandicapt

Maxim Belkov kwam met een verklaring over zijn vreemde valpartij in etappe 12 van de Vuelta a España. Een supporter duwde de Rus de dranghekken in. “Van de Vuelta-organisatoren heb ik meer informatie gekregen over het vooral op de Puerto del Torcal, toen een fan me in de greppel duwde”, aldus Belkov. “Schijnbaar is de man verstandelijk gehandicapt. Dit is voor mij een reden om verder geen actie te ondernemen.”

Een nare ervaring voor de Rus, die in de Giro van 2013 een etappe won. “Ik ben gezond, niet geblesseerd, maar het had slechter kunnen aflopen”, vertelt Belkov. “Ik hoop wel dat dit ongeluk de ogen van wielerfans opent. Raak ons alsjeblieft nooit aan in de koers, ren niet mee met ons en zorg dat je altijd op iemand let die jouw zorg nodig heeft.”

Cavendish terug in koers in Tour of Britain

Mark Cavendish is er eindelijk weer bij vanaf de Tour of Britain. De Brit kent tot nog toe een rampjaar. Ging zijn voorjaar de mist in door het Epstein-Barr virus, in de Tour de France kwam hij ten val in de massasprint in Vittel in rit 4. Daarbij brak Cav zijn schouderblad.

De terugkeer voor de Britse sprinter, die in zijn leven al 30 Tour-etappes won, komt dus in de Tour of Britain. Daar won hij van 2011 tot en met 2013 in totaal 8 ritten. Met Edvald Boasson Hagen en regerend eindwinnaar Steven Cummings heeft Dimension Data nog twee belangrijke ijzers in het vuur in de Britse achtdaagse ronde die zondag start. 

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Strava laat zien: Mathieu van der Poel viert winst in Hulst met… een rondje heel hard rennen!

Dat wielrenners, en dan met name veldrijders, hardlopen is geen nieuws meer. Wout van...

6 Best wel rare dingen die wij wielrenners normaal gedrag vinden

Rare jongens zijn wij eigenlijk als je alles hieronder in ogenschouw neemt...

Mathieu van der Poel bevestigt deelname aan wereldbeker mountainbike in Valkenburg

Sinds de olympische spelen in Tokyo reed Van der Poel niet meer op de...

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Meer zoals dit

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Mathieu van der Poel luistert rentree in wereldbeker Hulst op met dominante overwinning

De ogen in Hulst waren zonder meer gericht op Mathieu van der Poel. De...