Vuelta vandaag: 13 | Coín - Tomares | 198,4 kilometer

Sprinten geblazen!

Vuelta vandaag: 13 | Coín - Tomares | 198,4 kilometer

Eindelijk, we gaan weer eens sprinten. Maar dat doet de Vuelta niet zonder slag of stoot, dus zijn er in aankomstplaats Tomares nog wat oplopende straatjes gevonden. Nummer 3 voor Matteo Trentin? Wij blikken vooruit.

Parkoers

Drie zware dagen na de rustdag hebben waarschijnlijk gezorgd voor genoeg melkzuur in de benen. Daarom zijn de sprinters blij als ze in het routeboek kijken, want ze zullen vast nog weleens

willen sprinten. Tot aan Madrid komt het daar in principe niet meer van. 

Gestart wordt er in Coín, een gemeente tussen Málaga en Marbella. Vanuit hier is het natuurpark Sierra de las Nieves te bereiken, bekend van veel groen en veel wit. Wit in de dorpen, groen in de bebossing. Typisch zijn de Andalusische sparren, waartussen witte dorpen als Oién en Istan opvallen door de spierwitte huizen.

Tomares is een gemeente die grenst aan Sevilla. Het ligt aan de oevers van de Guadalquivir. Deze rivier ontspringt in Sierra de Cazorla waar Esteban Chaves twee jaar geleden de zesde etappe van de Vuelta won. Ze is maar liefst 657 kilometer lang en mondt uit in de Golf van Cádiz.

Favorieten

De topfavoriet is natuurlijk Matteo Trentin. Het is al even geleden, namelijk in etappe 4, dat we een massasprint hadden. Die won de Italiaan met overmacht en in etappe 10 liet hij zien zelfs een berg als de Alto de Collado Bermejo prima te verwerken. De Trentijn Trentin is dus topfavoriet.

Achter hem in Tarragona eindigde Juanjo Lobato. En laat de Spanjaard nou ook een aardig stukje bergop kunnen fietsen, of toch zeker sprinten. Denk maar aan zijn overwinning op de Hatta Dam in de Dubai Tour een aantal jaren terug. Slaat Team LottoNL-Jumbo haar slag?

Dan volgt een rijtje sprinters waarvan ze niet bekend staan om hun klimmerscapaciteiten. De vraag of mannen als Adam BlytheEdward TheunsTom van AsbroeckMichael Schwarzmann en Sacha Modolo een dergelijke finale aankunnen, beantwoorden we na vandaag. En wat te denken van Søren Kragh Andersen van Team Sunweb? De Deen moet dit kunnen.

We denken dat Lobato vandaag een steentje voor de vijfde zege van Quick-Step Floors steekt.

Prijsvraag

Wil je kans maken op een shirt naar keuze van CyclingLifestyle? Voorspel dan de winnaar van de etappe van vandaag op onze Facebook-pagina of waag een gokje op Twitter!

Foto's: Cor Vos & Vuelta a España