Julia Soek en Johannes Fröhlinger verlengen bij Team Sunweb

Soek één jaar, Fröhlinger twee jaar langer bij Team Sunweb.

Julia Soek en Johannes Fröhlinger verlengen bij Team Sunweb
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

Johannes Fröhlinger heeft zijn contract bij Team Sunweb opengebroken. De 32-jarige Duitser rijdt ook de komende twee jaar voor de formatie van Iwan Spekenbrink. De Nederlandse Julia Soek heeft op haar beurt voor een jaar bijgetekend bij Team Sunweb. Dat maakte de ploeg vandaag bekend.

Fröhlinger rijdt al sinds 2011 bij de ploeg en behoort dus zowat tot het meubilair van de formatie. De Duitse wegkapitein laat in het persbericht dat Team Sunweb deed uitgaan optekenen dat hij zich thuis voelt in de ploeg. "Ik ben blij met mijn rol in het team. Ik vind het leuk om als routinier jonge renners te begeleiden en wegwijs te maken. Ik kijk ernaar uit om dat ook de komende seizoenen te doen."

Soek maakt al sinds 2014 onderdeel uit van het collectief. De 26-jarige Soek verrichtte dit jaar het betere knechtenwerk voor de ploeg, maar in de Erondegemse Pijl mocht ze zelf ook haar eerste UCI-zege bijschrijven. "Ik heb het team de afgelopen jaren zien groeien en ik ben blij dat ik daar onderdeel van heb mogen uitmaken," zegt de geboren Groningse. "Ik kijk uit naar volgend jaar om nog meer progressie te boeken en nog meer samen te bereiken." 

Foto: Cor Vos