HomeVrouwenBoels Rental Ladies Tour: Kirsten Wild laat andere sprinters kansloos

Boels Rental Ladies Tour: Kirsten Wild laat andere sprinters kansloos

In Arnhem staat alleen Kirsten Wild op de finishfoto.

De tweede etappe van de Boels Rental Ladies Tour is gewonnen door Kirsten Wild. De renster van Cyclance Pro Cycling was aan het einde van de 133 kilometer lange rit van Eibergen naar Arnhem met overmacht de snelste in de massasprint. Annemiek van Vleuten behield haar oranje leiderstrui.

Na goed twintig kilometer wist Eri Yonamine (FDJ – NouvelleAquitaine – Futuroscope) solo uit het peloton weg te rijden. De Japanse pakte in haar eentje bijna twee minuten op het peloton. Het was het teken voor Winanda Spoor (Lensworld – Kuota) en Hitec Products-renster Ilona Hoeksma om ook uit de meute te ontsnappen. 

De twee Nederlandse rensters werkten goed samen en het duo achterhaalde Yonamine bij het binnenrijden van Loenen. In de achtergrond probeerde Hanna Solovey van Parkhotel Valkenburg – Destil Cycling Team ook de sprong te wagen, maar zij belandde in de chasse patate. De Oekraïense Solovei werd even later gegrepen door de grote groep.

Bij het opdraaien van de plaatselijke ronde in en om Arnhem hadden de drie koplopers nog een dikke minuut voorsprong op het door Alé Cipollini Galassia en Orica – Scott gemende peloton. In de Gelderse hoofdstad was Yonamine sterker dan Hoeksma en Spoor. Op de tweede klim van de dag liet ze haar medevluchters dan ook achter.

In haar eentje moest Yonamine stand zien te houden tegen het jagende peloton. Hierin waren het de ploegen van de aanwezige sprinters die de forcing voerden. De Japanse wegkampioene hield het lang vol, maar haar inspanning werd uiteindelijk op twee kilometer van de streep teniet gedaan. In de massasprint was het Kirsten Wild die overtuigend won. De andere sprinters stonden niet op de finishfoto.

Achter Wild reed Maria Giulia Confalonieri (Lensworld – Kuota) naar de tweede plek in de groepsspurt. Lisa Brennauer (Canyon – SRAM) pakte met haar derde plaats nog vier belangrijke bonusseconden in de strijd om het algemeen klassement. Desondanks kreeg Annemiek van Vleuten ook na de tweede etappe de oranje leiderstrui omgehangen.


In de Boels Rental Ladies Tour is het woord morgen weer aan de tijdrijders. De derde etappe van de rittenkoers is namelijk een individuele tijdrit in en om Roosendaal. De af te leggen afstand is 16,9 kilometer.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek verklaart mindere prestaties Biniam Girmay: ‘Conditioneel niets mis’

Wat is er aan de hand met Biniam Girmay? De 22-jarige Eritreeër verraste vorig...

đŸŽ„ Kuiten als ballonnen, bovenbenen als staalkabels: fietsende bodybuilder Robert Förstemann zou energiecrisis op kunnen lossen..

Windmolens, zonnepanelen, kernenergie. Het zijn allemaal alternatieven voor de fossiele brandstoffen, maar waarom horen...

Mathieu van der Poel: ‘Ik moet mijn grenzen opzoeken om Wout te kunnen verslaan’

Mathieu van der Poel reed vorig jaar een meer dan geslaagd seizoen door onder...

Waanzin: Belg fietst 3619,72 kilometer en breekt wereldrecord: ‘Zwaarste wat ik ooit deed’

Matthieu Bonne is een avonturier uit Bredene die regelmatig zijn fysieke grenzen opzoekt met...

Meer zoals dit

Het bijzondere verhaal van Kristen Faulkner: geboren in Alaska, toproeister op Harvard en durfkapitalist op Wall Street

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Lefevere over vrouwenpeloton: ‘Iemand die niet mee kan betaal je toch geen 60 mille?’

Patrick Lefevere is met volle overtuiging in het vrouwenwielrennen gestapt, maar dat weerhoudt hem...

Verrassend: Charlotte Kool klopt Lorena Wiebes in eerste etappe UAE Tour: ‘Liep niet eens zoals verwacht’

Vandaag ging de allereerste editie van de UAE Tour voor vrouwen van start. De...