HomeVrouwenBoels Rental Ladies Tour: Kirsten Wild laat andere sprinters kansloos

Boels Rental Ladies Tour: Kirsten Wild laat andere sprinters kansloos

In Arnhem staat alleen Kirsten Wild op de finishfoto.

De tweede etappe van de Boels Rental Ladies Tour is gewonnen door Kirsten Wild. De renster van Cyclance Pro Cycling was aan het einde van de 133 kilometer lange rit van Eibergen naar Arnhem met overmacht de snelste in de massasprint. Annemiek van Vleuten behield haar oranje leiderstrui.

Na goed twintig kilometer wist Eri Yonamine (FDJ – NouvelleAquitaine – Futuroscope) solo uit het peloton weg te rijden. De Japanse pakte in haar eentje bijna twee minuten op het peloton. Het was het teken voor Winanda Spoor (Lensworld – Kuota) en Hitec Products-renster Ilona Hoeksma om ook uit de meute te ontsnappen. 

De twee Nederlandse rensters werkten goed samen en het duo achterhaalde Yonamine bij het binnenrijden van Loenen. In de achtergrond probeerde Hanna Solovey van Parkhotel Valkenburg – Destil Cycling Team ook de sprong te wagen, maar zij belandde in de chasse patate. De Oekraïense Solovei werd even later gegrepen door de grote groep.

Bij het opdraaien van de plaatselijke ronde in en om Arnhem hadden de drie koplopers nog een dikke minuut voorsprong op het door Alé Cipollini Galassia en Orica – Scott gemende peloton. In de Gelderse hoofdstad was Yonamine sterker dan Hoeksma en Spoor. Op de tweede klim van de dag liet ze haar medevluchters dan ook achter.

In haar eentje moest Yonamine stand zien te houden tegen het jagende peloton. Hierin waren het de ploegen van de aanwezige sprinters die de forcing voerden. De Japanse wegkampioene hield het lang vol, maar haar inspanning werd uiteindelijk op twee kilometer van de streep teniet gedaan. In de massasprint was het Kirsten Wild die overtuigend won. De andere sprinters stonden niet op de finishfoto.

Achter Wild reed Maria Giulia Confalonieri (Lensworld – Kuota) naar de tweede plek in de groepsspurt. Lisa Brennauer (Canyon – SRAM) pakte met haar derde plaats nog vier belangrijke bonusseconden in de strijd om het algemeen klassement. Desondanks kreeg Annemiek van Vleuten ook na de tweede etappe de oranje leiderstrui omgehangen.


In de Boels Rental Ladies Tour is het woord morgen weer aan de tijdrijders. De derde etappe van de rittenkoers is namelijk een individuele tijdrit in en om Roosendaal. De af te leggen afstand is 16,9 kilometer.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Uitzinnige Lefevere: ‘Ik ben blij dat de kranten morgen niet geel zullen kleuren voor Jumbo, maar voor ons’

Na afloop verscheen Lefevere voor de camera's van Sporza. "Wat kan ik zeggen? Niks...

Yves Lampaert realiseert zijn droom: ‘Ik win een tijdrit en geel in de Tour, als boerenzoon uit België’

Lampie die de proloog en de eerste gele trui van de Tour wint? Dat...

Van der Poel grapt met Pogacar: ‘Goede banden in de regen?’

De tijdrit in Kopenhagen werd zeker voor de grootste kanshebber gereden in natte omstandigheden....

Mathieu van der Poel trapt niet de waardes die hij voor ogen had: ‘Vorm is beetje een vraagteken na Giro’

In gesprek met Sporza vertelde hij na afloop over de tijdrit, die hij als...

Meer zoals dit

Ellen van Dijk kleineert concurrentie op NK tijdrijden

Ellen van Dijk heeft zoals verwacht met overmacht het NK tijdrijden gewonnen. In Emmen was ze maar liefst een minuut sneller dan ploeggenote Shirin van Anrooij. Riejanne Markus wist Anouska Koster nipt van het brons af te houden.

Kristen Faulkner gaf topbaan op Wall Street op om profrenster te worden: ‘Ze is begonnen fietsen, omdat ze niet kon roeien in New York’

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Interview | Marion Rousse: ‘Met of zonder Julian, we krijgen een mooie eerste week met meer dan genoeg kansen voor een Nederlander met Frans...

Marion Rousse is koersdirectrice van de Tour de France voor vrouwen en daarnaast bekend als de vriendin van Julian Alaphilippe. In gesprek met Wieler Revue vertelde ze over de blessure van de wereldkampioen en haar grote favoriet voor de Tour de France voor vrouwen.