HomeVrouwenBoels Rental Ladies Tour: Kirsten Wild laat andere sprinters kansloos

Boels Rental Ladies Tour: Kirsten Wild laat andere sprinters kansloos

In Arnhem staat alleen Kirsten Wild op de finishfoto.

De tweede etappe van de Boels Rental Ladies Tour is gewonnen door Kirsten Wild. De renster van Cyclance Pro Cycling was aan het einde van de 133 kilometer lange rit van Eibergen naar Arnhem met overmacht de snelste in de massasprint. Annemiek van Vleuten behield haar oranje leiderstrui.

Na goed twintig kilometer wist Eri Yonamine (FDJ – NouvelleAquitaine – Futuroscope) solo uit het peloton weg te rijden. De Japanse pakte in haar eentje bijna twee minuten op het peloton. Het was het teken voor Winanda Spoor (Lensworld – Kuota) en Hitec Products-renster Ilona Hoeksma om ook uit de meute te ontsnappen. 

De twee Nederlandse rensters werkten goed samen en het duo achterhaalde Yonamine bij het binnenrijden van Loenen. In de achtergrond probeerde Hanna Solovey van Parkhotel Valkenburg – Destil Cycling Team ook de sprong te wagen, maar zij belandde in de chasse patate. De Oekraïense Solovei werd even later gegrepen door de grote groep.

Bij het opdraaien van de plaatselijke ronde in en om Arnhem hadden de drie koplopers nog een dikke minuut voorsprong op het door Alé Cipollini Galassia en Orica – Scott gemende peloton. In de Gelderse hoofdstad was Yonamine sterker dan Hoeksma en Spoor. Op de tweede klim van de dag liet ze haar medevluchters dan ook achter.

In haar eentje moest Yonamine stand zien te houden tegen het jagende peloton. Hierin waren het de ploegen van de aanwezige sprinters die de forcing voerden. De Japanse wegkampioene hield het lang vol, maar haar inspanning werd uiteindelijk op twee kilometer van de streep teniet gedaan. In de massasprint was het Kirsten Wild die overtuigend won. De andere sprinters stonden niet op de finishfoto.

Achter Wild reed Maria Giulia Confalonieri (Lensworld – Kuota) naar de tweede plek in de groepsspurt. Lisa Brennauer (Canyon – SRAM) pakte met haar derde plaats nog vier belangrijke bonusseconden in de strijd om het algemeen klassement. Desondanks kreeg Annemiek van Vleuten ook na de tweede etappe de oranje leiderstrui omgehangen.


In de Boels Rental Ladies Tour is het woord morgen weer aan de tijdrijders. De derde etappe van de rittenkoers is namelijk een individuele tijdrit in en om Roosendaal. De af te leggen afstand is 16,9 kilometer.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert: ‘Ik zou later in mijn carrière bij Tudor of Uno-X willen rijden’

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad heeft Wout van Aert een hoop ongewone vragen voorgeschoteld,...

Vingegaard wint eerste bergrit in O Gran Camiño in barslecht weer, Bernal verrast met tweede plek

Jonas Vingegaard heeft de tweede etappe van de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño op...

Jasper Philipsen keert terug in Ronde en debuteert in Amstel: ‘Sterkste wapen blijft sprint, maar wil stappen zetten in klassiekers’

Afgelopen seizoen won hij op indrukwekkende wijze de Brugge-De Panne Classic in dramatische weersomstandigheden,...

🎥 Thomas De Gendt valt en krijgt nieuw wiel en medische zorgen… van Soudal Quick-Step!

De mecaniciens van Soudal Quick-Step hebben zich tijdens de vijfde etappe in de UAE...

Meer zoals dit

Leontien van Moorsel over dominantie SD Worx: ‘Ik hoop dat er rensters vertrekken’

Voor SD Worx was 2023 het meest succesvolle seizoen in de geschiedenis van het...

36-jarige Vittoria Bussi doet (opnieuw) aanval op werelduurrecord

Het is niet voor het eerst dat Bussi een aanval doet op het werelduurrecord....

Lauren Molengraaf tekent uniek multi-teamcontract: ‘Dit is een enorme blijk van vertrouwen’

De multidisciplinaire renster heeft een contract getekend bij WorldTour-team FDJ-Suez. Tot en met 2025...