Australische talenten Hindley en Storer versterken klimteam Team Sunweb

Twee nieuwe klimmers voor Team Sunweb.

Australische talenten Hindley en Storer versterken klimteam Team Sunweb
  • Team DSM Team DSM

Team Sunweb heeft zich voor volgend jaar verzekerd van de diensten van de Australische talenten Michael Storer en Jai Hindley, beiden begenadigde klimmers. Zondag werden ze nog respectievelijk negende en tiende in de Tour de l’Avenir.

De 20-jarige Storer liet zich dit seizoen zien met onder meer de vijftiende plek in de Tour Down Under en de vijfde plaats in de Herald Sun Tour. Storer: “Ik kijk er naar uit om te werken met de renners en staf en ook naar de uitdaging die erbij komt met het racen in de WorldTour. Het ontwikkelingsplan was heel belangrijk voor me, omdat ik nog steeds pas tweedejaars belofte ben. Ik wilde een team dat me de beste steun kon verschaffen om een betere renner te worden.”

Hindley is een jaartje ouder dan zijn landgenoot. Hij won dit jaar onder meer een etappe in de Baby Giro en eindigde als tweede in het eindklassement van de Herald Sun Tour. Hindley: “Het team heeft laten zien groot te zijn wat betreft innovatie, net als in het ontwikkelen van jonge renners. Mijn doel voor 2018 is om te groeien als renner en om te proberen me aan te passen aan de professionele stijl van koersen.”

Foto: Cor Vos