Toptalent Sivakov nieuwste aanwinst Team Sky

En weer een toptalent naar Team Sky.

Toptalent Sivakov nieuwste aanwinst Team Sky

Pavel Sivakov zal volgend seizoen te bewonderen zijn in het tenue van Team Sky. Het Russische toptalent, gisteren nog zegevierend in de Tour de l’Avenir, komt over van het opleidingsteam van BMC.

Sivakov is aan een indrukwekkend seizoen bezig bij de beloften. Weliswaar kon hij de klassementsverwachtingen in de Tour de l’Avenir niet waarmaken, maar in de Baby Giro toonde hij wel dat hij het in zijn mars heeft. “Ik heb goed gereden in etappekoersen. En voor mij is Team Sky het beste team in de wereld wat betreft etappekoersen. Ik voel dat ik bij Team Sky de meeste progressie kan maken en de renner kan worden die ik zou kunnen zijn.”

Sivakov heeft een goede band met ploegleider Nicolas Portal, aangezien ze in hetzelfde gebied in Frankrijk wonen. Portal: “Ik ken Pavel al een aantal jaar. Hij heeft een goede stamboom, want beide ouders waren ook wielrenner. Hij groeide op aan de voet van de Pyreneeën, wat hem heeft geholpen om een goede klimmer te worden. Hij heeft de kwaliteiten om een van de beste coureurs ter wereld te worden.” 

Foto: Cor Vos