Eindstreep: De dag van Froome, Viviani, Sivakov, Bernal, Van der Hoorn en Cannondale - Drapac

Het belangrijkste wielernieuws van zondag 27 augustus 2017.

Eindstreep: De dag van Froome, Viviani, Sivakov, Bernal, Van der Hoorn en Cannondale - Drapac

Het wielernieuws van de dag voor u samengevat.

Froome snelt naar dagzege op Cumbre del Sol

Chris Froome heeft de negende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. In de rit van Orihuela naar Cumbre del Sol reed Froome op de steile slotklim van alles en iedereen weg. Esteban Chaves en Michael Woods werden op een paar tellen tweede en derde. Wilco Kelderman was op een vierde plaatse de beste Nederlander.

Sky-kopman Froome, die de dag al als leider begon, wist zijn voorsprong op zijn concurrenten te vergroten.

Taco van der Hoorn wint Schaal Sels

Roompot - Nederlandse Loterij-coureur Taco van der Hoorn heeft in Merksem de Schaal Sels gewonnen. De Belgische eendagskoers was ook dit jaar zwaar door de vele onverharde wegen en kasseienstroken die in het parkoers waren opgenomen. In de finale leek Wout van Aert op de winst af te stevenen, maar Van der Hoorn ging 'erop en erover' in de laatste honderden meters van de koers. 

Vierde zege in acht dagen voor Elia Viviani

De sprinter van het moment heet Elia Viviani. Vorige week was hij nog de beste in de eendagsklassiekers in Hamburg en graaide hij twee etappes mee in de Tour du Poitou Charentes. Vandaag was het in Plouay weer raak tijdens de Bretagne Classic - Ouest-France. Hij verwees Alexander Kristoff en Sonny Colbrelli naar de tweede en derde plek op het podium.

Pavel Sivakov haalt uit in slotrit Tour de l'Avenir

Sivakov, die vooraf als een van de topfavorieten gold, maar dankzij een slechte dag uitgeschakeld was voor eindwinst, kreeg al vroeg in de etappe de zegen van de meute. De Rus soleerde vervolgens naar de zege.

Egan Bernal onbedreigd naar eindzege Toekomstronde

Egan Bernal werd op drie minuten van de juichende Sivakov vierde in de daguitslag. Zijn leidende positie kwam in de slotrit geen moment in gevaar. Op de erelijst van de Tour de l'Avenir is Bernal de opvolger van David Gaudu.

Transfers

Egan Bernal -> Team Sky

Renners Cannondale - Drapac mogen op zoek naar andere ploeg

Door het afhaken van een sponsor voor volgend seizoen verkeert Cannondale - Drapac in zwaar financieel weer. De ploegleiding kan hierdoor niet garanderen dat de formatie ook volgend jaar in het profpeloton te zien zal zijn. "Al het personeel hoeft zich niet aan contracten voor volgend seizoen te houden", meldt Cannondale - Drapac in een persverklaring.

Als de ploeg van onder meer Rigoberta Uran, Dylan van Baarle, Pierre Rolland en Sebastian Langeveld van de ondergang wordt gered zal Vaughters zich aan de doorlopende contracten van renners en personeel dat nog geen nieuwe broodheer heeft gevonden blijven houden. 

Foto's: Cor Vos