Renners Cannondale - Drapac mogen op zoek naar andere ploeg

Door het afhaken van een sponsor voor volgend seizoen verkeert de ploeg in zwaar weer.

Renners Cannondale - Drapac mogen op zoek naar andere ploeg

Het voortbestaan van Cannondale - Drapac is in gevaar. Door het afhaken van een sponsor voor volgend seizoen verkeert de ploeg in zwaar financieel weer. De ploegleiding kan hierdoor niet garanderen dat de formatie ook volgend jaar in het profpeloton te zien zal zijn. De renners en het personeel van de wielerploeg mogen daarom op zoek naar een nieuwe werkgever.

Het slechte nieuws voor Jonathan Vaughters' ploeg volgt kort na de contractverlengingen van Rigoberto Uran en Dylan van Baarle. Cannondale, Drapac en diverse andere sponsoren blijven de ploeg wel steunen, maar dit is onvoldoende om de equipe financieel boven water te houden. "Al het personeel hoeft zich niet aan contracten voor volgend seizoen te houden", meldt Cannondale - Drapac in een persverklaring.

Als de ploeg onder meer Uran, Van Baarle, Pierre Rolland en Sebastian Langeveld van de ondergang wordt gered zal Vaughters zich aan de doorlopende contracten van renners en personeel dat nog geen nieuwe broodheer heeft gevonden blijven houden.

Foto: Cor Vos