Vuelta vandaag: 6 | Villareal - Sagunt | 206 kilometer

Wie zijn de favorieten voor de dagzege?

Vuelta vandaag: 6 | Villareal - Sagunt | 206 kilometer

Klimmen, klimmen en nog eens: sprinten! Ja, ja, die hadden we niet verwacht... De best sprintende klimmers en best klimmende sprinters gaan elkaar bekampen in de zesde etappe van La Vuelta. Maar wie zijn die namen? Wij blikken vooruit.

Parkoers

Ook in de zesde etappe is het zover: startlocatie Villareal en plaats van aankomst Sagunto liggen 35 kilometer uit elkaar, maar de afstand die we vandaag tussen deze twee steden afleggen bedraagt 198 kilometer.

Startplaats Villareal is vooral bekend van de gelijknamige club Villareal CF. De bijnaam van die ploeg is El Submarino Amarillo, oftewel The Yellow Submarine, de gele onderzeeër. Dit omdat ze in fluorescerend gele tenues spelen.

Villareal eindigde dit seizoen als vijfde en speelt daarom in het seizoen 2017/2018 in de Europa League. Aankomstplaats Sagunto was vroeger een veel gebruikte locatie tijdens de Ronde van Valencia.

Om een idee te geven: in 2001 won Michael Boogerd er, drie jaar later Alejandro Valverde. In 2016 werd de Ronde van Valencia na jarenlange afwezigheid nieuw leven ingeblazen; de eerste editie werd gewonnen door Wout Poels.

Favorieten

Jazeker, tussen de sprinters zit tegenwoordig een topfavoriet in de Vuelta. Een snelle renner, die overigens vrij goed bergop rijdt. Zijn naam? Matteo Trentin. De Italiaan van Quick-Step Floors gaat op voor zijn tweede ritzege in deze Spaanse ronde.

Kan Trentin nog eens winnen?

Of het moet zo zijn dat nummer twee van eergisteren Juanjo Lobato hem klopt. De Spanjaard van Team LottoNL-Jumbo moest van ver komen om zich überhaupt in het springgeweld in Tarragona te kunnen mengen. Wat kan Lobato als hij goed wordt afgezet?

Voor de rest is het vooral de vraag welke snelle renners de Puerto del Garbi gaan overleven. José Joaquín RojasFrancisco VentosoSacha ModoloSøren Kragh Andersen? Er valt geen peil op te trekken...

Wij denken gewoon dat Trentin wint! Lekker uitdagend.

Prijsvraag

Wil je kans maken op een shirt naar keuze van CyclingLifestyle? Voorspel dan de winnaar van de etappe van vandaag op onze Facebook-pagina of waag een gokje op Twitter!

Foto's: Cor Vos & Vuelta a España