Vuelta vandaag: 3 | Prades - Andorra la Vella | 158,5 kilometer

Wat brengt de dag van vandaag de renners in de Ronde van Spanje?

Vuelta vandaag: 3 | Prades - Andorra la Vella | 158,5 kilometer

Na het huzarenstukje van Yves Lampaert gaat het peloton vandaag de bergen in. De Vuelta a España doet in de derde etappe al het derde land aan, want er wordt vandaag gefinisht in Andorra.  

Parkoers

We gaan pas op de derde dag de bergen in, valt dat even tegen van de Vuelta! Fernando Escartín en zijn mannen hebben een divers parkoers gebouwd en dat blijkt al goed uit de eerste drie dagen. De start van de derde rit vindt nog plaats op Frans grondgebied. Prades is een kleine gemeente in de Franse Pyreneeën waar je de bergen al kunt ruiken. Sterker nog: het is een van de plaatsen waar het allemaal begint. Veel rivieren komen hier samen en even buiten Prades ligt het meer genaamd Retenue de Vinça.

Op de Col de la Perche kan het peloton al redelijk uiteen gereden worden. Maar het zware werk volgt dan nog. Na 60 kilometer op Spaanse grond trekken we naar Andorra, voor de Coll de la Rabassa en de Alto de la Comella. De klassementsrenners kunnen hier hun eerste zaadjes planten.

COL DE LA PERCHE

Begin: 625 meter

Eind: 1.580 meter Afstand: 22,8 kilometer Gemiddeld: 4,2% Maximaal: 7,1%

COLL DE LA RABASSA

Begin: 915 meter

Eind: 1.820 meter Afstand: 13,3 kilometer Gemiddeld: 6,4% Maximaal: 12%

ALTODELACOMELLA

Begin: 990 meter

Eind: 1.350 meter Afstand: 4,3 kilometer Gemiddeld: 7,9% Maximaal: 10%

Favorieten

De grote vraag is natuurlijk of de klassementsmannen zich gaan mengen in de strijd om de etappe? Of krijgen vluchters de ruimte om hun team eremetaal te bezorgen. In dat geval zouden renners als Omar Fraile, Michael Woods en Luis Léon Sanchez de te verwachten namen zijn. Vooral Fraile is er veel aan gelegen om direct mee te zitten, want de Spanjaard van Dimension Data zal ongetwijfeld weer voor de bergtrui gaan deze Vuelta. 

Omar Fraile

Toch is de kans aannemelijker dat er teams zijn die een vlucht van de dag onder controle willen houden. Dan moet er vooral worden gedacht aan het team van leider Yves Lampaert, Quick Step-Floors. De Belgische formatie zal er alles aan gelegen zijn om Julian Alaphilippe in kansrijke positie te krijgen. Ook UAE Emirates zal alles proberen om te strijden om de dagzege. Vooral Rui Costa moet daartoe in staat zijn.

Van de klassementsmannen is het vooral uitkijken naar renners met een snel eindschot, zoals Wout Poels. Erkende rittenkapers als Simon Yates en Warren Barguil zullen in de gaten moeten worden gehouden. 

Onze tip vandaag: Rui Costa 

Prijsvraag

Wil je kans maken op een shirt naar keuze van CyclingLifestyle? Voorspel dan de winnaar van de etappe van vandaag via onze Facebook-pagina of via Twitter!

Foto's: Cor Vos & La Vuelta a España