Lampaert uitzinnig van vreugde na ritzege Vuelta: 'Onbeschrijflijk gevoel'

De reactie van de winnaar in Gruissan.

Lampaert uitzinnig van vreugde na ritzege Vuelta: 'Onbeschrijflijk gevoel'

Yves Lampaert sloeg een ongekende dubbelslag in de Vuelta a España. De Belg van Quick-Step Floors bleef de sprintende eerste groep voor.

"Ik kan niet beschrijven hoe ik me na deze ongelooflijke dag voel", waren de woorden van de West-Vlaming na zijn eerste winst in een grote ronde. "Het was knotsgek. Dit kon ik echt niet hebben gedaan zonder mijn ploeggenoten."

De kopgroep was ontstaan na het vormen van een eerste waaier in de laatste drie kilometer, naar initiatief van de Belgische ploeg. "Het ideale scenario was al ver daarvoor een waaier te vormen, maar als dat niet lukte zouden we het in de slotkilometers opnieuw proberen."

Plan B was het aantrekken van de sprint voor Matteo Trentin. "Toen in de slotkilometer een klein gaatje achter ons ontstond, zei Matteo me dat ik moest versnellen. Dat deed ik dan ook", haalde Lampaert zich voor de geest. Zijn Italiaanse ploeggenoot maakte er een wonderdag van voor Quick-Step, want Trentin won de pelotonsprint voor plaats twee in het kielzog van Lampaert.

Foto: Cor Vos