Lampaert wint na winderige etappe in Vuelta, één-tweetje Quick-Step Floors

Lampaert op 1, Trentin op 2.

Lampaert wint na winderige etappe in Vuelta, één-tweetje Quick-Step Floors

Yves Lampaert ontliep de massasprint in Gruissan en won de tweede etappe van de Vuelta a España voor zijn ploeggenoot Matteo Trentin.

De Vuelta was geopend met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes, gewonnen door BMC Racing Team. Rodetruidrager was Rohan Dennis, die met een etappe vol wind gelijk een goede test kreeg als leider van de ronde.

Na een lange fase waarin door de nervositeit het peloton gesloten bleef, kwam Trek-Segafredo op 75 kilometer van de streep voor het eerst met een initiatief om waaiers op te zetten. Een kilometer later was het echter alweer gedaan met de pret.

Vijftien kilometer later was er een valpartij te zien in de grote groep. Slachtoffers? Opgevers Anass Ait El Abdia (UAE Team Emirates) en Javier Moreno (UAE Team Emirates). Op 30 kilometer van de streep probeerde Team Katusha Alpecin de boel uit elkaar te trekken, maar de Russen deden niet langer dan een halve kilometer hun best.

In volle finale draaide het peloton richting Gruissan, waarna Team Sky de gashendel open trok. Maar ook de Britse ploeg kon geen groot deel van het peloton eraf rijden. Quick-Step Floors zette de boel nog op de kant in de slotkilometers. Een groep van meer dan tien renners ging sprinten om de zege. Yves Lampaert ontliep die sprint echter, achter hem won Matteo Trentin de pelotonsprint.

Foto: Cor Vos