Ook Edward Theuns naar Team Sunweb

Edward Theuns rijdt de komende twee seizoenen voor de zwart-witte brigade van Iwan Spekenbrink.

Ook Edward Theuns naar Team Sunweb
  • Team DSM Team DSM
  • Edward Theuns Edward Theuns

Edward Theuns rijdt de komende twee seizoenen voor de zwart-witte brigade van Iwan Spekenbrink. Dat maakte Team Sunweb vandaag bekend. Theuns komt over van Trek - Segafredo en zal een speerpunt worden in de Vlaamse klassiekers.

Theuns is in zijn nopjes met zijn transfer naar de Sunweb-ploeg. "Ik heb de ploeg de afgelopen jaren tijdens gesprekken leren kennen en ik denk dat het nu het beste moment om voor ze te gaan rijden. De belangrijkste reden voor mijn beslissing is hoe de ploeg opereert en hoe renners er nog beter kunnen worden."

Theuns mikt bij zijn nieuwe equipe op succes in de Vlaamse voorjaarskoersen. "Daarnaast hoop ik nog aan mijn sprint te kunnen werken." Ook zal Team Sunweb werk maken van de lead-out voor de 26-jarige Gentenaar. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij Team Sunweb de volgende stap in mijn carrière kan zetten."

Theuns maakte in 2014 zijn debuut in het profpeloton. Na twee jaar Topsport Vlaanderen - Baloise, waarin hij onder meer de Ronde van Drenthe wist te winnen, verkaste Theuns naar Trek - Segafredo. Voor die ploeg won hij onlangs nog een rit in de BinckBank Tour.

Foto: Cor Vos