HomeVrouwenD'hoore slaat dubbelslag in Ladies Tour of Norway, Vos vijfde

D’hoore slaat dubbelslag in Ladies Tour of Norway, Vos vijfde

De Belgische won de sprint bergop.

Jolien D’hoore won de eerste rit in lijn in de Ladies Tour of Norway. De Belgische pakte door de bonificaties ook de leiderstrui over van Ellen van Dijk.

Ellen van Dijk opende de Ladies Tour of Norway met een proloogzege. Over het 3,4 kilometer korte parkoers in Halden was ze 64 honderdsten van een seconde sneller dan landgenote Marianne Vos. De renster van WM3 Pro Cycling kon de leiderstrui overnemen van Van Dijk in de eerste van drie ritten in lijn.

Vanuit Halden werd namelijk koers gezet richting Mysen. Een etappe van net iets meer dan 100 kilometer, met in de finale een plaatselijke ronde met een sprint bergop. De eerste van vier doorkomsten aan de finishlijn ging gepaard met een tussensprint, gewonnen door Vos. Drie seconden bonus vielen haar ten deel.

Team Sunweb trok in de finale de gashendel open, maar dat zette weinig zoden aan de dijk. De chaotische lead out naar de sprint was spek naar de bek van Jolien D’hoore, die met haar winst ook de gele trui overnam van Ellen van Dijk.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Video | Niet over het hoofd te zien: EF Education-zuurstokken op zuurstoktijdritfietsen

Bij EF Education-EasyPost mogen ze graag een beetje shockeren. De 'hipsterploeg' deed dat in...

Tour de France | Hoeveel verdien je met een etappezege, de eindzege en alle andere klassementen?

Gele trui Hoewel Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard het voor het geld niet...

Dit zijn de 10 Nederlanders die in de Tour de France starten (en wat wij van ze verwachten)

Na een Giro vol Nederlands succes en met ook heel veel Nederlanders aan de...

Meer zoals dit

Ellen van Dijk kleineert concurrentie op NK tijdrijden

Ellen van Dijk heeft zoals verwacht met overmacht het NK tijdrijden gewonnen. In Emmen was ze maar liefst een minuut sneller dan ploeggenote Shirin van Anrooij. Riejanne Markus wist Anouska Koster nipt van het brons af te houden.

Kristen Faulkner gaf topbaan op Wall Street op om profrenster te worden: ‘Ze is begonnen fietsen, omdat ze niet kon roeien in New York’

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Interview | Marion Rousse: ‘Met of zonder Julian, we krijgen een mooie eerste week met meer dan genoeg kansen voor een Nederlander met Frans...

Marion Rousse is koersdirectrice van de Tour de France voor vrouwen en daarnaast bekend als de vriendin van Julian Alaphilippe. In gesprek met Wieler Revue vertelde ze over de blessure van de wereldkampioen en haar grote favoriet voor de Tour de France voor vrouwen.