HomeMagazineWieler Revue Vuelta-Special: Reconstructie Cumbre del Sol

Wieler Revue Vuelta-Special: Reconstructie Cumbre del Sol

Wieler Revue blikt voor de Vuelta-Special terug op de historische zege van Tom Dumoulin op de Cumbre del Sol.

Twee jaar geleden ontdekt Tom Dumoulin in de rit naar Cumbre del Sol dat hij ook bergop met de besten mee kan. Nu diezelfde rit weer is opgenomen in het etappeschema van de Vuelta reconstrueren wij voor u de dag dat Tom transformeert van een uitmuntende tijdrijder tot een complete ronderenner. 

Tekst: Matthijs Klerkx
Beeld: Cor Vos

Wat vooraf ging

De Tour de France eindigt in een teleurstelling voor Tom Dumoulin. Waar hij zichzelf geen druk op legt, ziet heel Nederland hem de openingstijdrit in Utrecht winnen nog voor ze gereden is. Dat loopt anders. Rohan Dennis verslaat de Limburger die na deze teleurstelling zijn zinnen heeft gezet op het geel in de derde rit naar Huy. Maar, rijdend in de witte trui, komt hij ten val, nog vóór de finale goed en wel begint. Een schouderblessure houdt Dumoulin een tijdje aan de kant, maar de Nederlander start fris aan de Vuelta. Een voordeel, zo zal later blijken.

De Vuelta van 2015 start met een ploegentijdrit, gevolgd door een rit in lijn naar Caminito del Rey, een korte slotklim. Esteban Chaves en Dumoulin rijden weg en krijgen ruimte van de klassementsmannen. De Colombiaan verslaat de Nederlander en pakt de rode leiderstrui. In de vijfde etappe valt een gaatje achter de kopgroep van 18 renners waardoor Dumoulin het rood overneemt. Een dag later op Sierra de Cazorla wint Chaves weer en wisselt de leiderstrui opnieuw van schouders.

Meer lezen?

Koop dan nu onze Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-special, het dubbeldik nummer (164 pagina’s) waarin je de Tour nog eens meemaakt en alles leest over de aankomende Vuelta! Voor maar €7,99 ben je weer helemaal bij en daarna volledig klaar voor drie weken klimmen in Spanje.

Bestel de Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-Special eenvoudig online: http://tijdschrift.land/product/wieler-revue-2017-terugblik-tour-de-france-vuelta/

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Meer zoals dit

Interview | Sepp Kuss: ‘Ik geef toe dat het soms best lastig is om helper te zijn in de grootste koersen’

Sepp Kuss zal wederom een belangrijke knecht worden voor Team Jumbo-Visma komende Tour de...

Interview | Fabio Jakobsen: ‘Ik denk sowieso dat ieder mens iemand kan gebruiken waarbij hij zijn of haar issues kwijt kan’

Fabio Jakobsen toonde zich op de slotdag van de Ronde van België in goede vorm door naar de zege te sprinten, zonder dat hij enige hulp kreeg van zijn ploegmaten die voor de eindzege van ploegmaat Mauro Schmid reden.

Interview | Neilson Powless: ‘Armstrong heeft vreselijke dingen gedaan, maar ik denk niet dat ik wielrenner was geweest zonder hem’

Het Amerikaanse wielrennen zit na een lastig decennium weer behoorlijk in de lift. Met mannen als Sepp Kuss, Brandon McNulty en Magnus Sheffield, maar zeer zeker ook door Neilson Powless, die vorig jaar Clasica San Sebastian won, vijfde eindigde op het WK en momenteel goed presteert in Zwitserland.