Poels: 'Hoop dat ik niet te vroeg aan de bak moet voor Froome'

De Limburger blikt vooruit op de Vuelta a España.

Poels: 'Hoop dat ik niet te vroeg aan de bak moet voor Froome'

Wout Poels is de meesterknecht van dienst voor Chris Froome in de aankomende Vuelta a España.

De Brit heeft namelijk een groot doel: hij wil na de Tour de France ook de Vuelta winnen, iets wat de Brit nog nooit lukte. Maar hij was er vaak dicht bij. Met de hulp van Poels moet hem dat gaan lukken. "Al hoop ik dat ik niet te vroeg aan de bak moet voor Chris", zegt de Nederlander tegen Sporza.

Een knieblessure zette een grote streep door de rekening van Poels, die na de Ruta del Sol vier maanden niet koerste. "Wedstrijden waar ik een doel van maakte zoals Luik-Bastenaken-Luik moest ik laten schieten", kijkt de klimmer terug op die periode. "De Tour de France heb ik op televisie moeten volgen. Dat is klote."

De plannen voor de Vuelta zijn duidelijk. "Chris wil de dubbel. Ik zal hem moeten ondersteunen, maar hoop op een rol als back-up achter Chris. Dan kan ik wachten tot diep in de finale." Zelf een klassement rijden? "Dat hangt af van de wedstrijd en van hoe het met Chris gaat. Ik heb nog met hem getraind de afgelopen periode en hij zag er fris en gemotiveerd uit. Het parkoers is zwaar, dat spreekt in zijn voordeel."

Foto: Cor Vos