Wieler Revue Vuelta-Special: 'Steven Kruijswijk: Afrekenen met het verleden'

Wieler Revue interviewde Steven Kruijswijk voorafgaand aan de Vuelta a España uitgebreid voor de Vuelta-Special.

Wieler Revue Vuelta-Special: 'Steven Kruijswijk: Afrekenen met het verleden'
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk (30) is klaar met juichen voor anderen. Hij doet het wel, graag zelfs, maar hij wint liever zelf. Na een rampzalig verlopen vorig seizoen en een even slecht vervolg in dit eerste halfjaar wil de rossige Brabander nu met een frisse kop gaan knallen in de Vuelta a España. Kruijswijk: “Na vorig jaar weet ik wat er allemaal mogelijk is.”

Tekst: Micha Jacobs

Beeld: Sander Boer

Kühtai in Oostenrijk, op 2020 meter hoogte. In dit dorpje in Tirol, waar de bergen ‘s zomers groen kleuren, de skiliften werkloos toekijken en de koeien niet alleen de weides, maar ook de weg bezetten, bereidt Team LottoNL-Jumbo zich voor op de Vuelta a España.

Renners die niet in de Tour de France actief waren, zijn hier op hoogtestage. De meesten twee weken, sommigen zelfs iets langer. Steven Kruijswijk is gisteren van het Zuid-Franse Nice naar Zürich gevlogen om zich vandaag bij de groep aan te sluiten.

Hoe zijn de benen?

“Wel goed. Ik ben goed hersteld na de Giro en de Ronde van Zwitserland. Ik heb dit jaar twee grote doelen voor mezelf gesteld: de Giro en de Vuelta. De aanloop naar die twee doelen is best heftig. Ik ben eerder dit jaar op hoogte geweest, met de Giro en Yorkshire daar achteraan. Dat is een heftig blok van een week of acht. Ik viel uit in de Giro, twee ritten voor het einde. Ziek.”

Dan rij je dit jaar dus de Giro, de wedstrijd die je vorig jaar had moeten winnen, en dan gaat Tom Dumoulin er opeens, als eerste Nederlander ooit, met de overwinning aan de haal. Je hebt gevloekt, neem ik aan?

“Oh zeker. Ik heb genoeg momenten waarop ik dacht: waarom lukt het hem wel en mij niet? Maar ik gun het Tom van harte.”

Heb je na afloop contact met hem gehad?

“Ik heb hem in Zwitserland gefeliciteerd met zijn superprestatie, ja.”

Als een boer met kiespijn?

“Een beetje. Niet omdat het Tom is, maar omdat ik zelf die kans heb gehad.”

Meer lezen?

Koop dan nu onze Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-special, het dubbeldik nummer (164 pagina's) waarin je de Tour nog eens meemaakt en alles leest over de aankomende Vuelta! Voor maar €7,99 ben je weer helemaal bij en daarna volledig klaar voor drie weken klimmen in Spanje.

Bestel de Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-Special eenvoudig online hier: http://tijdschrift.land/product/wieler-revue-2017-terugblik-tour-de-france-vuelta/

Foto's: Sander Boer & Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-special