Wieler Revue Vuelta-special: 'Jetse Bol: Niets in mijn leven is doorsnee'

Bol gaat met Manzana Postobón naar de Vuelta.

Wieler Revue Vuelta-special: 'Jetse Bol: Niets in mijn leven is doorsnee'

Tussen de negen kopjes die in de Vuelta boven het roze shirt van het Colombiaanse Manzana-Postobón uitsteken, zit één opvallend exemplaar: dat van Noord-Hollander Jetse Bol (27). Met zijn ervaring moet hij de jonge ploeg door Spanje loodsen. Ondertussen geniet hij volop van weer een nieuw avontuur. Een verhaal over appels in etenszakjes, Usain Bolt en een bergtruienfetisj.

Tekst: Sander Slager

Beeld: Cor Vos

Hoe hoog hij in de lucht sprong, weet-ie niet meer. Maar het nieuws dat zijn ploeg Manzana-Postobón startrecht in de Vuelta kreeg, maakte de doorgaans zo nuchtere Noord-Hollandereuforisch als nooit tevoren. Jetse: “Vorig jaar reed ik de Topcompetitie en nu ga ik naar de Vuelta. Toch best een leuke stap.” Het is het understatement van de eeuw.

In koers bestaat er soms nog enige Babylonische spraakverwarring. Met een gangetje van vijftig per uur verstaan wat de Colombiaan aan de andere kant van de lijn in je oortje roept, is bepaald geen sinecure. “Dat weten ze inmiddels,” zegt hij. “Belangrijke mededelingen herhalen ze daarom speciaal voor mij.” De mooiste verwarring ontstaat echter over zijn eigen achternaam. “Overal schrijven ze Bol met een t erachter. Alsof ik het witte neefje van Usain ben. Ik ben er maar mee gestopt om dat te corrigeren.”

Meer lezen?

Koop dan nu onze Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-special, het dubbeldik nummer (164 pagina's) waarin je de Tour nog eens meemaakt en alles leest over de aankomende Vuelta! Voor maar €7,99 ben je weer helemaal bij en daarna volledig klaar voor drie weken klimmen in Spanje.

Bestel de Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-Special eenvoudig online hier: http://tijdschrift.land/product/wieler-revue-2017-terugblik-tour-de-france-vuelta/

Foto's: Cor Vos & Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-Special