Dumoulin mist Vuelta na val Tour de l'Ain; Fuglsang breekt sleutelbeen in criterium Herning

Dumoulin en Fugslang zijn voor onbekende tijd uit de roulatie.

Dumoulin mist Vuelta na val Tour de l'Ain; Fuglsang breekt sleutelbeen in criterium Herning

Samuel Dumoulin is hard ten val gekomen in de derde rit van de Tour de l'Ain. De Fransman die rijdt bij AG2R La Mondiale verloor daarbij even het bewustzijn, maar bleek na onderzoek in het ziekenhuis geen al te grote schade te hebben opgelopen. Jakob Fuglsang heeft bij een criterium in het Deense Herning zijn sleutelbeen gebroken.

"Er is sprake van een hoofdtrauma," vertelt AG2R La Mondiale ploegarts Eric Bouvat. "De CT-scan liet echter geen breuken of andere afwijkingen zien." Het is nog niet bekend hoe lang het herstel van de Franse pocketsprinter duurt. Dumoulin mist in ieder geval de Vuelta a España, waarvoor hij door zijn ploeg was geselecteerd.

Jakob Fuglsang ligt ook in de lappenmand. De Astana-renner reed in zijn thuisland een criterium in Herning, maar kwam tijdens de koers lelijk ten val. Het leverde Fuglsang een gebroken linker sleutelbeen op,  De koers in de Herning was zijn eerste wedstrijd sinds de Ronde van Frankrijk, waar Fuglsang na een val moest opgeven met kleine breukjes in zijn polsgewricht en spaakbeen.

Fuglsang wordt morgen in het Belgische Herentals geopereerd door dokter Toon Claes.