Küng klopt Bodnar en Dumoulin in kletsnatte tijdrit BinckBank Tour

De Giro-winnaar doet uitstekende zaken voor het algemeen klassement.

Küng klopt Bodnar en Dumoulin in kletsnatte tijdrit BinckBank Tour

Stefan Küng zette de individuele tijdrit in de BinckBank Tour op zijn naam. De Zwitser was op een natgeregend parkoers in Voorburg de snelste.

Na de openingsetappe van Breda naar Venray gewonnen door Peter Sagan was de eerste groene trui - die de leider in het algemeen klassement draagt in deze WorldTour-koers - bekend. De kans dat Sagan dat groen weer in ging leveren was groot, met een tijdrit van 9 kilometer op het menu.

Redelijk technisch, maar vooral door de barre weersomstandigheden halverwege de dag werd het een lastige dag. De meeste favorieten voor de tijdritzege startten erg vroeg op de middag. Maciej Bodnar, winnaar van de voorlaatste etappe in de Tour de France, zette met 11'02" een richttijd neer. Tom Dumoulin bijvoorbeeld kwam een seconde tekort op de Pool.

Wie wél onder Bodnars tijd dook, was de talentvolle Zwitser Stefan Küng. De nummer twee in de openingstijdrit van de Tour - ook op een volledig nat parkoers - reed op de Voorburgse omloop een tijd van 10 minuten en 58 seconden. Waar het parkoers hier nog enigszins droog lag, ging het gedurende de dag steeds meer en harder regenen.

De winnaar was dus al vroeg bekend in de vorm van Küng. Wel was het interessant om te zien hoeveel tijd Sagan zou verliezen op de andere klassementsfavorieten. Hij klokte 11 minuten en 23 seconden en staat nu op 15 tellen van Küng in het klassement.

Foto: Cor Vos