Wieler Revue Tour-terugblik: 'Froome's concurrenten? Watjes!'

Wij fileren de Tour de France met Danny Nelissen.

Wieler Revue Tour-terugblik: 'Froome's concurrenten? Watjes!'

Analist Danny Nelissen (46) volgde voor de NOS drie weken lang de Tour de France op de voet. Maar de derde helft doet hij natuurlijk met ons.

Heb je genoten van de Tour?

“Het was helaas een Tour zonder echte climax. De koers was natuurlijk al vóór de etappe naar de Izoard beslist. Veel mensen hoopten dat Romain Bardet Chris Froome nog zou aanvallen op de Izoard, maar je moet wel een beetje realistisch blijven. Bardet gaat Froome er bergop echt nooit af rijden.”

Toch maakte Froome de afgelopen Tour geen fantastische indruk.

“Hij is niet fantastisch, maar hij wint wel. Die anderen zijn wél fantastisch, maar die winnen niet. Dan kies ik toch liever voor de Tourzege, hoor. Er zijn mensen die zeggen dat deze overwinning geen glans heeft zonder ritzege, maar daar ben ik het niet mee eens. Een Tourzege heeft altijd glans. Hij heeft er dit jaar meer voor moeten vechten dan in andere jaren. Wat ze bij Team Sky goed kunnen is nadenken en toeslaan op de juiste momenten. Daar is deze Tour een voorbeeld van.”

Jij was uitgesproken voorstander van Sagans diskwalificatie. Nog steeds?

“Ik ben niet van standpunt veranderd. Het is terecht dat Sagan met beide benen op de grond is gezet. In mijn optiek heeft hij Cavendish met opzet doen vallen en daar is maar één passende straf voor. Cavendish hield zich nog rustig, omdat het de wereldkampioen betrof, maar stel je voor dat Bouhanni dit geflikt had. Dan was de wereld te klein geweest. Er zijn inderdaad veel fans die vinden dat Sagan onterecht uit de Tour is gezet. Ik ben geen fan, maar kijk er heel neutraal tegenaan. Kijk, het is ook een beetje een optelsom geweest. Sagan was dit jaar al vaker betrokken bij opstootjes.”

Meer lezen?

Koop dan nu onze Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-special, het dubbeldik nummer (164 pagina's) waarin je de Tour nog eens meemaakt en alles leest over de aankomende Vuelta! Voor maar €7,99 ben je weer helemaal bij en daarna volledig klaar voor drie weken klimmen in Spanje.

Bestel de Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-Special eenvoudig online hier: http://tijdschrift.land/product/wieler-revue-2017-terugblik-tour-de-france-vuelta/

Foto's: Cor Vos & Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-special