López en Landa aan het feest in Ronde van Burgos

Schrijf Miguel Ángel López maar op voor de Vuelta!

López en Landa aan het feest in Ronde van Burgos
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López

Miguel Ángel López heeft de slotetappe in de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Astana bleef de knap presterende Enric Mas en Mikel Landa voor. De leiderstrui van die laatste kwam niet meer in gevaar. 

Met Landa vrij stevig in de leiderstrui stond er vandaag nog maar een zwarte bergetappe op het menu in de Ronde van Burgos. In een rit over 136 kilometer eindigde het peloton op Lagunas de Neila, op een kleine 2000 meter hoogte. Een interessante ontsnapping zou op touw worden gezet. Daarbij zaten onder anderen Sjoerd van Ginneken, David Arroyo, Romain Sicard, Julian Alaphilippe, Tao Geoghegan Hart, Amerikaans kampioen Larry Warbasse en namens Astana Pello Bilbao.

Heel veel voorsprong kregen zij niet van Team Sky, dat de honneurs vooraan het peloton waarnam. Net voor de slotklim van de ronde sprongen vier renners weg uit de kopgroep, namelijk Sicard, Bilbao, Delio Fernandez en Pablo Torres. In het peloton vond er vervolgens een interessante gebeurtenis plaats, want Quick-Step Floors van nummer twee David de la Cruz nam het heft in handen. Eros Capecchi reed een groot gedeelte van de voorsprong op de kopgroep dicht.

IJzersterke Geoghegan Hart

Ook Dimension Data-renner Lachlan Morton trok nog eens door, waardoor er weer een handvol seconden van de voorsprong werd afgereden. Op acht kilometer van de streep werd duidelijk wat Quick Step-Floors van plan was, want De La Cruz ging zelf ten aanval op het moment dat Alaphilippe zich juist liet terugzakken. Het tweetal sloeg een gaatje, maar Team Sky hield ze binnen schootsafstand. Door de aanval zat de vroege vlucht er wel definitief op. De aanval op de leiderstrui werd echter zeer makkelijk geneutraliseerd. Ondertussen was vroege vluchter Geoghegan Hart er weer vandoor gegaan, waardoor Team Sky in een een luxepositie verkeerde. 

Dat betekende dat Astana de kastanjes uit het vuur moest halen. En dat deden ze dan ook. Precies op het moment dat de groep met favorieten de Brit inrekende, ging Landa ervandoor. De enige die met de nummer vier van de Tour de France meekon was Enric Mas, nummer drie in het klassement. Ook Miguel Ángel López wist nog terug te keren aan de kop. De drie bleven vervolgens tot de top bij elkaar. Met een vinnige demarrage toonde López zich de beste van de drie.