Poels wint laatste etappe in Polen, Teuns pakt eindklassement

De renner van Team Sky sprintte sneller dan de andere favorieten.

Poels wint laatste etappe in Polen, Teuns pakt eindklassement

Wout Poels won de laatste etappe in de Ronde van Polen. Dylan Teuns legde beslag op de eindzege.

De slotrit van de Ronde van Polen zou beslissen wie de eindwinnaar van de 74ste editie van de Poolse ronde zou worden. Door de ritwinst van Jack Haig gisteren was de Australiër de twaalfde (en laatste) renner die binnen een minuut afstand van klassementsleider Dylan Teuns stond.

De laatste etappe was de zwaarste van alle zeven, met start en finish in vakantiepark Bukowina Tatrzanska. Onderweg lagen zeven gecategoriseerde beklimmingen in een afstand van 132,5 kilometer.

Peter Sagan raakte gisteren zijn gele trui kwijt en besloot daarom maar aan te vallen vanaf de start. Een groep van twaalf kwam weg, met fraaie namen als Tom-Jelte Slagter, Diego Rosa, Simon Spilak en Petr Vakoc die de wereldkampioen vergezelden.

De ploeg van leider Teuns, BMC Racing Team, hield het gat op twee minuten. Sagan nam samen met Rubén Plaza een voorsprong op de andere koplopers en bleef even later als laatste vluchter over. 

In het peloton viel Wout Poels aan op de voorlaatste klim. Teuns volgde, net als Wilco Kelderman. Poels ging op de slotklim nogmaals, waarna Teuns werd gelost. Sagan werd ingelopen, maar kon in de afdaling weer wegrijden. De gele trui sloot opnieuw aan.

Poels en Majka vielen ook in de laatste kilometers aan, maar Teuns pareerde nu wel. De groep favorieten kwam samen voor de sprint, waarna Poels de sprint won. Teuns pakte de eindzege. 

Foto: Cor Vos