Van Poppel wint in Polen: 'Echt een zege van en voor de ploeg'

De Nederlander boekte zijn tweede zege van het seizoen.

Van Poppel wint in Polen: 'Echt een zege van en voor de ploeg'

Eindelijk was het raak voor Danny van Poppel in de Ronde van Polen. Hij werd deze week al twee keer tweede en een keer derde, maar won nu de vijfde etappe.

In de gladde finale naar Rzeszów kwam hij met zijn ploeggenoten sterk opzetten in de kleine groep die er nog over bleef. "Dat was het belangrijkste, de lead out", zegt Van Poppel in een persbericht van zijn broodheer.

"Het was een lastige etappe met die steile beklimming op het lokale parkoers", blikte de 24-jarige sprinter terug. "Ik voelde me heel goed en kon erbij blijven. Maar zowat de hele ploeg zat nog bij me, echt geweldig."

In de finale zette Team Sky alles op alles voor de sprint. "Zelfs Wout (Poels) deed een lange kopbeurt in het treintje, indrukwekkend! Michal (Golas) en Lukasz (Wisniowski) deden perfect werk en ik hoefde alleen maar de sprinten, dat was genoeg."

Al op een trainingskamp in het Italiaanse Livigno vorige maand voelde Van Poppel dat hij beter werd. "Door die training ben ik nu op mijn best. Ik voelde me daar al goed en ben blij dat ik dat hier laat zien." En nu? "Er komen nog twee zware ritten. Ik ga de klassementsmannen helpen omdat ze mij ook zo goed hebben geholpen."

Foto: Cor Vos