Bookwalter sprint bergop naar ritzege en gele trui Tour of Utah

De derde profzege voor de Amerikaan.

Bookwalter sprint bergop naar ritzege en gele trui Tour of Utah

Brent Bookwalter van BMC Racing Team sloeg een dubbelslag in de Tour of Utah na het winnen van de eerste bergrit.

Tyler Magner reed in de gele leiderstrui nadat hij de eerste etappe won in een lange, goed uitgevoerde massasprint door zijn ploeg Holowesko-Citadel Racing Team. De kans dat Magner het geel ging kwijtspelen, was vrij groot.

In rit twee stond namelijk al de eerste van twee aankomsten bergop gepland, op Snowbasin Resort. Niet te verwarren met Snowbird Resort, dat in de zesde etappe decor van een aankomst boven zou zijn. De bergachtige finale weerhield Marco Canola (Nippo-Vini Fantini), Oscar Clark (Holowesko-Citadel Racing Team) en Joey Rosskopf (BMC Racing Team) er niet van de aanval te zoeken. Veel meer dan twee minuten voorsprong kregen de drie niet.

Het trio was er in de finale aan voor de moeite. De slotklim was niet heel zwaar, met af en toe stroken bergaf. Adam de Vos van Rally Cycling ging van ver op pad, maar de Canadees werd in de laatste kilometer bijgehaald. James Piccoli (Elevate-KHS Pro Cycling) ging vervolgens op zoek naar de ritzege, maar werd net voor de streep voorbij gereden door Brent Bookwalter van BMC Racing Team. De Amerikaan pakte ook de gele trui.

Morgen staat een 9 kilometer lange klimtijdrit op het programma, waarin over een vrijwel rechtdoor lopend parkoers 400 hoogtemeters moeten worden overwonnen.

Foto: Cor Vos