Transfers: Talent Eenkhoorn naar LottoNL-Jumbo, Castroviejo kiest voor Team Sky

De eerste bevestigde transfers komen binnen.

Transfers: Talent Eenkhoorn naar LottoNL-Jumbo, Castroviejo kiest voor Team Sky

1 augustus: de dag dat in de wielerwereld transfers officieel gemaakt mogen worden. 

11.17u: De eerste transfers worden langzamerhand bekend gemaakt. Zo tekenen zowel Daniel Oss (BMC Racing Team) als Peter Kennaugh (Team Sky) voor 2 jaar bij Bora-Hansgrohe. Daniel Oss wordt herenigd met wereldkampioen Peter Sagan, met wie hij bij Liquigas reed.

Ook Movistar Team maakte een transfer bekend. Vorige week ging het gerucht dat Eduardo Sepúlveda de overstap zou maken naar de Spaanse ploeg, in een persbericht werd dat bevestigd.

12.24u: Clément Venturini verruilt Cofidis voor AG2R La Mondiale. Dat maakte zijn nieuwe ploeg bekend op haar website. "Ik ben blij om bij een nieuwe ploeg een mooi avontuur te kunnen beginnen", aldus de 23-jarige veldrijder, die vorig jaar en dit jaar een etappe won in de Ronde van Oostenrijk en ook een rit in de Vierdaagse van Duinkerken op zijn palmares heeft.

16.02u: De transfer van Ramon Sinkeldam naar FDJ hing al een tijdje in de lucht, de Nederlands kampioen bevestigde zelf op Twitter de overstap naar de Franse loterijploeg. 

FDJ maakte nog een transfer bekend, namelijk die van Sinkeldams ploeggenoot Georg Preidler. De tweevoudig Oostenrijks kampioen tijdrijden maakte nog onderdeel uit van de winnende Giro-ploeg rond Tom Dumoulin.

17.08u: Pascal Eenkhoorn is één van de renners die volgend jaar Team LottoNL-Jumbo komen versterken. Het Nederlandse talent komt over van de opleidingsploeg van BMC Racing Team, die volgend jaar wordt opgedoekt. "Het is een mooie kans om de komende seizoenen voor LottoNL-Jumbo te fietsen", vertelt Eenkhoorn in een persbericht. "De ploegleiders contacteerden me aan het begin van dit jaar en hadden een mooi plan voor de toekomst." Eenkhoorn tekent voor drie jaar.

Jonathan Castroviejo maakt een opmerkelijke overstap van Movistar Team naar Team Sky, zo meldt El Correo. De boezemvriend van Nairo Quintana gaat voor Chris Froome knechten, terwijl eerder al het gerucht ging dat de Colombiaan zelf ook wel eens naar de Britse ploeg zou kunnen verkassen.

Transfers:

  • Jonathan Castroviejo: Movistar Team > Team Sky
  • Pascal Eenkhoorn: BMC Developmental Team > Team LottoNL-Jumbo
  • Peter Kennaugh: Team Sky > Bora-Hansgrohe
  • Daniel Oss: BMC Racing Team > Bora-Hansgrohe
  • Georg Preidler: Team Sunweb > FDJ
  • Eduardo Sepúlveda: Fortuneo-Oscaro > Movistar Team
  • Ramon Sinkeldam: Team Sunweb > FDJ
  • Clément Venturini: Cofidis, Solutions Crédits > AG2R La Mondiale

Foto: Cor Vos