Lefevere: ‘Het ziet er goed uit’

De toekomst van Quick Step-Floors was lang in het ongewis, maar de ploeg lijkt gered.

Lefevere: ‘Het ziet er goed uit’

Het is nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat Quick-Step Floors volgend jaar behouden blijft voor het peloton. Manager Patrick Lefevere tegenover Sporza: “Het ziet er goed uit. We zijn alles aan het afronden.”

Hoewel Lefevere een slag heeft geslagen met het langer vastleggen van Bob Jungels, benadrukt hij dat er nog niets getekend is. “We zijn alle contracten aan het afronden. Het is vakantie geweest, de meeste mensen beginnen stilaan weer te werken. Ik hoop dat alles de eerstkomende dagen wordt geconcretiseerd. Het is nog niet getekend, maar het ligt op de bureaus waar het moet liggen. Het gaat niet alleen over het vastleggen van renners, maar ook over het geruststellen van personeel en over in orde zijn met de aanvraag voor een licentie bij de UCI.”

Ondertussen draait de geruchtencarrousel op volle toeren bij de Belgische formatie. Marcel Kittel wordt genoemd bij Team Katusha Alpecin, Matteo Trentin zou al een contract hebben ondertekend bij Orica-Scott en Dan Martin is in beeld bij onder meer UAE Team Emirates. “Sommige renners zullen blijven, anderen zullen vertrekken. Ik ben nog altijd on speaking terms met Kittel en Stybar. We gaan zien wat we kunnen doen de komende dagen en weken.”

Foto: Cor Vos