Modolo: ‘Deze zege was hard nodig’

Sacha Modolo was de sterkste in de tweede etappe van de Ronde van Polen. En dat was hard nodig volgens hemzelf.

Modolo: ‘Deze zege was hard nodig’

Sacha Modolo boekte in de tweede etappe van de Ronde van Polen zijn vierde overwinning van het seizoen. De Italiaan van UAE Team Emirates bleef in de straten van Katowice Danny van Poppel en Max Walscheid voor.

“Het was een zege die hard nodig was”, vertelde Modolo op de site van zijn team. “Het is anderhalve maand geleden dat ik voor het laatst had gekoerst, maar ik heb in die periode wel uitstekend getraind. Ik ben een beetje verrast, omdat ik me in de eerste etappe niet zo goed voelde en dus niet had verwacht dat ik deze prestatie zou kunnen leveren. Gelukkig zijn niet alle dagen hetzelfde.”

Daarnaast vond Modolo niet zijn favoriete type finish op zijn pad in Katowice. “Snelle aankomsten zoals deze zijn normaliter niet mijn grootste kwaliteit, omdat je heel veel power nodig hebt. Maar ik kon rekenen op Roberto Ferrari en een fantastisch team, dat me hielp om het juiste moment te kiezen om te gaan. Ik wil deze zege opdragen aan mijn teamgenoten en mijn schoonvader, die een ongeluk heeft gehad met zijn fiets vandaag (gisteren, red.)”

Foto: Cor Vos