Huub Duyn snelt naar zege op Nürburgring

Veranda's Willems - Crelan is oppermachtig in de Duitse eendagskoers Rad am Ring.

Huub Duyn snelt naar zege op Nürburgring

Rad am Ring is gewonnen door Huub Duyn. Na dik 140 kilometer koers op de Nürburgring was hij de beste uit een kopgroep van vier. Zijn Veranda's Willems - Crelan ploeggenoot Wout van Aert werd tweede, Dimitri Peyskans (WB - Veranclassic - Aqua Protect) voorkwam dat het podium helemaal lichtblauw kleurde.

De Duitse eendagswedstrijd is niet de langste op de wielerkalender. Maar qua hoogtemeters is het er zeker een die meetelt. Na vijf rondes over de Nordschleife en drie rondes over het Grand Prix circuit stond de teller op dik 3500 hoogtemeters.

Bij het ingaan van de afsluitende rondes hadden vier man zich van het peloton losgemaakt. Dimitri Peyskens van WB - Veranclassic - Aqua Protect moet het in zijn eentje opnemen tegen drie man van Veranda's Willems - Crelan: Huub Duyn, Wout van Aert en Stijn Devolder. Het bleek een oneerlijke strijd.

De Belgische wielerploeg speelde het spelletje vakkundig en het was de Nederlandse Huub Duyn die hier dankbaar gebruik van maakte. De 32-jarige Nederlander boekte zo zijn eerste zege in een 1.1 wedstrijd. Vier seconden later maakte Van Aert het feestje van de ploeg compleet door tweede te worden voor Peyskens.

De wielerkoers, die vernoemd is naar Rudi Altig, is onderdeel van een driedaags wielerfestival op de Nürburgring. Naast de profkoers werd er onder meer een 24-uurs race voor mountainbikers en wegrenners georganiseerd.

Foto: Huub Duyn (archief) Cor Vos