Sagan: 'Ik ben de Tour de France al vergeten'

In de denkwereld van Peter Sagan komt de Tour de France van dit jaar al niet meer voor. "Ik ben het al vergeten, het is...

Sagan: 'Ik ben de Tour de France al vergeten'
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan had zich de Tour de France van dit jaar ongetwijfeld heel anders voorgesteld. De wereldkampioen won weliswaar een etappe, maar kon na de vierde rit al zijn biezen pakken. Hij werd gediskwalificeerd nadat hij Mark Cavendish, al dan niet bewust, in de hekken reed.

Sagan, uithangbord van Bora-Hansgrohe, is de hoogmis van het wielerseizoen naar eigen zeggen alweer vergeten. Vandaag staat hij aan de start van de Ronde van Polen, die hij in 2011 wist te winnen. Deze editie heeft hij zichzelf echter ten doel gesteld vooral ritzeges na te jagen. “Ik ben de Ronde van Frankrijk al vergeten”, liet hij optekenen op een persconferentie voorafgaand aan de Ronde van Polen. “De Tour is afgelopen. Ik heb veel gesproken over wat daar is gebeurd. Ik accepteer de beslissing die ze hebben gemaakt niet, maar dat is allemaal al verleden tijd. Ik kijk vooruit naar de Ronde van Polen en andere races.”

De Slowaak gaat zich de komende weken richten op de BinckBank Tour en de WorldTour-races in Quebec en Montréal. Maar eerst dus Polen: “Ik ben blij hier terug te zijn, omdat ik, na wat er is gebeurd in de Tour, blij ben om terug in actie te zijn. Ik verwacht veel van de fans uit Slowakije en Polen. Ik zal zien hoe mijn conditie is, het is mijn eerste race na een break van drie weken. Het is belangrijk om vooral positief te denken.”

Foto: Cor Vos