Vicioso laat wielerwereld aan het einde van het seizoen achter zich

Angel Vicioso mocht bijna dertig keer zijn handen in de lucht steken in zijn loopbaan. Volgend jaar hangt hij zijn fiets...

Vicioso laat wielerwereld aan het einde van het seizoen achter zich

Angel Vicioso zal aan het einde van het seizoen stoppen als professioneel wielrenner. De 40-jarige Spanjaard van Team Katusha-Alpecin wil meer tijd doorbrengen met zijn familie. Vicioso bracht negentien jaar in het peloton door, onder meer in het shirt van Kelme-Costa Blanca, Once-Eroski en Androni Giocattoli.

“De beslissing om met pensioen te gaan is helemaal de mijne. Ik voel me fysiek nog goed, maar soms heb ik twijfels: mijn gedachten zeggen me een stap terug te doen, maar het is voornamelijk om meer tijd door te brengen met mijn familie”, liet hij weten aan de lokale krant Heraldo de Aragon. 

Vicioso won in zijn lange loopbaan onder meer ritten in de Ronde van Catalonië, Ronde van Zwitserland en drie keer de Grote Prijs Miguel Indurain. Zijn grootste overwinning behaalde hij in de Giro d’Italia. Naar Rapallo was hij de snelste in een groepje van vijf. Zijn zege werd echter volledig overschaduwd door het trieste overlijden van Wouter Weylandt in die etappe.

Foto: Cor Vos