Barnes verslaat Vos in eerste rit BeNe Ladies Tour

Alice Barnes verslaat Marianne Vos in de BeNe Ladies Tour!

Barnes verslaat Vos in eerste rit BeNe Ladies Tour

Alice Barnes heeft de eerste rit in de BeNe Ladies Tour gewonnen. De Britse, zus van Giro Rosa ritwinnaar Hannah Barnes, bleef Marianne Vos en Roxane Fournier voor.

In het eerste uur ging het rap in Zeeland, want na zestig minuten waren er al een kleine 42 kilometer afgewerkt. Mede daardoor duurde het lang voordat er een kopgroep zou ontstaan. Onder anderen Marianne Vos, die gisteren in de proloog nog ten val kwam, en Janneke Ensing probeerden het in de openingsfase, maar zij werden teruggefloten. De finale bestond uit een lokaal rondje met kasseien. Daarop werd in het eerste rondje al de beslissende aanval op touw gezet. Een kopgroep van vijf zou ontstaan met Vos en Barnes als bekendste namen.  

Zij bleken ook de sterksten, want ze scheidden zich niet veel later af van hun metgezellen. Met nog zo’n twintig kilometer te gaan had het tweetal een voorgift van een kleine minuut. De voorsprong groeide vervolgens alleen maar en dus mochten Vos en Barnes gaan strijden om de overwinning. Vos probeerde de renster van Drops in de slotronde overboord te gooien op de kasseien, maar de Britse kon volgen. In de sprint bleek Barnes snellere benen te hebben dan Vos.

Foto: Cor Vos