Bergkoning Barguil blijft gefocust op bollentrui

De bergtrui is een absolute hoofdprijs voor Warren Barguil.

Bergkoning Barguil blijft gefocust op bollentrui

Een van de te verwachten namen die vandaag voor de kopgroep gaat, is Warren Barguil. De Fransman van Team Sunweb verkeert in uitstekende vorm en zal zijn voordeel in het bergklassement willen uitbreiden. Gisteren pakte hij ook weer de nodige punten, waardoor Barguil nu al een straatlengte voorsprong heeft.

“Ik ben heel tevreden met de etappe van vandaag (gisteren, red.). Ik denk dat ik slim gereden heb en het was vooral goed dat ik nog wat punten kon verzamelen voor de bollentrui. Achteraf was het waarschijnlijk goed dat ik pech had en niet in de vlucht van de dag kon raken. Daardoor kon ik energie sparen en was ik nog in staat punten te pakken. Ik zal er voor blijven vechten en morgen (vandaag, red.) hoop ik nog meer punten te pakken.”

Gisteren was er een kopgroep weg waarvan Stephen Cummings en Thomas De Gendt de besten bleken, maar in de honderd kilometer lange etappe naar Foix zullen meer renners zich in de vlucht willen mengen. Daarin is Team Sunweb tot nu toe erg bedreven, want zelfs Michael Matthews kleurt de dag meer dan eens. Zo ook gisteren. Ploegleider Aike Visbeek: “Het was knap dat hij Warren kon helpen in de strijd om het bergklassement. Warren deed een knappe inspanning om wat extra punten te pakken op de HC-klim. Het was in z’n geheel een goede prestatie en nu kijken we uit naar de volgende etappe.”

Foto: Cor Vos