Groenewegen: ‘In goede positie rijd ik voor de overwinning mee’

Dat geeft in ieder geval vertrouwen voor de komende sprintritten.

Groenewegen: ‘In goede positie rijd ik voor de overwinning mee’

In eerdere sprintetappes kwam het nogal eens voor dat Dylan Groenewegen helemaal niet de kans kreeg om zijn snelheid te tonen. Vandaag zat hij wederom te ver vanachter, raakte hij in volle sprint nog even ingesloten, maar spurtte hij wel naar een derde plaats. Een podiumplek met uitzicht op meer, want de Nederlander haalde nogmaals de hoogste topsnelheid. 

“De laatste bocht kwam ik rond de veertiende plek door”, deed de renner van Team LottoNL-Jumbo zijn verhaal bij de NOS. “Daar zat ik veel te ver vanachter, toen ben ik maar meteen gaan sprinten. Ik heb wel vrij gesprint, dat is een pluspunt. In goede positie rijd ik denk ik voor de overwinning mee. Of ik Kittel had verslagen weet ik niet, want die is wel heel sterk.”

In de aanloop naar de sprint was Groenewegen zijn treintje al kwijtgeraakt, daardoor moest Timo Roosen met een ultieme inspanning zijn kopman weer vooraan krijgen. Dat lukte, maar niet ver genoeg dus. “Het was weer chaos, zoals in elke sprint in de Tour de France. Volgens mij was er weer geen ploeg vandaag die het perfect deed. Het vertrouwen is er. Ik weet dat we goed in orde zijn, maar daar heb ik nu niets aan. Derde worden is leuk, maar niet waarvoor we gekomen zijn. We zitten er telkens tussen, dus we zullen het blijven proberen.”

Foto: Cor Vos