Tour de France: Ook Rafał Majka staakt de strijd

De Poolse klimmer van Bora - Hansgrohe richt zich op de Vuelta.

Tour de France: Ook Rafał Majka staakt de strijd

Rafał Majka is de achttiende uitvaller van de Tour de France. Tijdens de rustdag maakte de Poolse kopman van Bora - Hansgrohe bekend dat hij niet meer van start gaat in de tiende etappe.

Het uitvallen van Majka is direct een gevolg van zijn valpartij in de tumultueuze negende etappe van La Grande Boucle. In de afdaling van de Col de Biche, de eerste van drie cols van de buitencategorie, gleed het voorwiel van de Pool weg. De zwaargehavende Majka reed de etappe naar Chambéry wel uit, maar kwam op meer dan een half uur binnen van de voorste groep.

Een medische controle in het plaatselijke ziekenhuis wees uit dat Majka niets brak, maar wel verschillende schaafwonden en blauwe plekken heeft opgelopen bij zijn valpartij. Daarnaast heeft de tweevoudig winnaar van het bergklassement veel pijn: "Ik kan er amper van ademhalen", laat Majka weten.

"Het heeft geen zin om te blijven vechten. Met het oog op mijn gezondheid is het het beste om de Tour te verlaten", vervolgt de nummer drie van de Olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro. "Na een rustperiode ga ik me voorbereiden op de rest van het seizoen." In het najaar zal de Vuelta a España het hoofddoel van de Pool zijn.

Majka was in de Tour als kopman van Bora - Hansgrohe gestart. De Pool mikte op een hoge eindklassering in de drieweekse ronde.

Foto: Cor Vos