HomeNieuwsGreipel jaagt op record Zabel: “We gaan voor een rit”

Greipel jaagt op record Zabel: “We gaan voor een rit”

André Greipel moet nog één etappe winnen om het recordaantal Duitse ritzeges van Erik Zabel te evenaren. Dat wordt het g...

Voor André Greipel is de terugkeer van de Tour de France naar Duitsland extra bijzonder. De sprinter rijdt in zijn eigen regio en zal daardoor een extra motivatieboost krijgen. “Maar een Tourstart is sowieso bijzonder. Als je niet gemotiveerd bent voor de Tour kun je beter thuisblijven”, zegt hij op de site van Lotto Soudal.

De Tour de France van dit jaar betekent de zevende in zijn loopbaan. De 34-jarige spurter schreef inmiddels elf etappes op zijn naam en jaagt nu op het recordaantal Duitse zeges van Erik Zabel, die twaalf ritten wist te winnen. De Gorilla krijgt daarbij concurrentie van die andere Duitse topsprinter, Marcel Kittel. De renner van Quick-Step Floors moet voorlopig genoegen nemen met twee etappezeges minder dan Greipel.

“Wat ons team betreft is het duidelijk waarvoor we naar hier komen. Ik weet wat er van mij verwacht wordt en mijn ploegmaten weten wat er van hen verwacht wordt. We willen heel graag een etappe winnen, hoe vroeger hoe beter. Hoewel, tegen een zege in de slotrit op de Champs-Elysees zeg ik geen nee. De finish in Luik zondag is voor een Belgische ploeg heel bijzonder. Het zou fantastisch zijn om al in de eerste rit in lijn te kunnen toeslaan, maar we zullen niet de enige ploeg zijn die dat wil. De concurrentie is heel groot deze Tour. Het is lang geleden dat er zoveel sterke sprinters aan de start stonden met ambitie om een rit te winnen.”

In eigen land gaat Greipel in ieder geval niet winnen, want de tijdrit is veel te lang voor krachtige sprinters. “Er zullen heel wat mensen naar de Tourstart komen die ik ken. Dat maakt het een unieke belevenis. Tijdens een tijdrit van veertien kilometer kun je daar niet bij stilstaan, maar het is wel een leuke gedachte te weten dat er veel bekende gezichten langs het parkoers zullen staan.”

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Dit is de immense erelijst van Davide Rebellin

Davide Rebellin werd in 1992 na de Olympische Spelen van 1992 profwielrenner en hield...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten en Remco Evenepoel winnen Velo d’Or: dit is de volledige uitslag

De Velo d'Or is toch wel de meest prestigieuze internationale wielerprijd, die dit jaar...

Davide Rebellin komt op de fiets om het leven bij verkeersongeluk

Wielerveteraan Davide Rebellin is om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval. De 51-jarige...

Van Milan Vader wordt veel verwacht bij Jumbo-Visma: ‘Wat Primoz Roglic goed kan, kan Milan óók goed’

En dus is nog niet helemaal duidelijk wat de Nederlandse ploeg ziet in de...