Eindstreep: wat gebeurde er op 24 juni

In 'Eindstreep' blikt Wieler Revue terug op de wielerdag.

Eindstreep: wat gebeurde er op 24 juni

'Eindstreep' maakt de dagelijkse balans op van de gebeurtenissen in de wielerwereld. Vandaag waren er twee NK-koersen én was er nieuws over Michael Boogerd.

Chantal Blaak nieuwe Nederlands Kampioene

Chantal Blaak heeft het NK bij de vrouwen gewonnen. De Boels-renster zat in de kopgroep die om de zege mocht strijden. Het peloton, met daarin Anna van der Breggen en Ellen van Dijk, viel stil op cruciale momenten. Blaak deed dat niet en reed weg op twee kilometer van de meet. Ze hield stand en kwam zegevierend over de finish in 's-Heerenberg.

Fabio Jakobsen wint NK Beloften

Waar Chantal Blaak zegevierde bij de vrouwen, was het enkele uren eerder het spurttalent Fabio Jakobsen die juichend over de meet kwam in het beloftenkampioenschap. Een sprint van vier man was voor de jonge SEG-coureur een eitje, mede omdat hij nog een ploegmaat mee had. Stef Krul eindigde als tweede.

Michael Boogerd keert op 23 december terug bij Roompot

In een interview met De Telegraaf vertelde Michael Boogerd dat hij staat te popelen om terug te kunnen keren in het profpeloton. 'Eigenlijk is het jammer dat Kerst er nog achteraan komt.' Boogerd is op 23 december van zijn dopingschorsing af en mag dan weer participeren in het UCI-peloton. 

Morgen: NK elite mannen

Morgen staat er weer een aantal NK-koersen op het programma. Uiteraard het NK in Montferland, maar ook het BK in Antwerpen (met enkele kasseienstroken) en de Franse kampioenschappen in Saint-Omer.