Mollema: 'Had op meer gehoopt in de Giro'

Bauke Mollema reed een prima Giro, maar toch was een zevende plek in het eindklassement licht teleurstellend voor hem. D...

Mollema: 'Had op meer gehoopt in de Giro'
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema reed een prima Giro, maar toch was een zevende plek in het eindklassement licht teleurstellend. De kopman van Trek-Segafredo had op meer gehoopt. Mollema wil nu aan de zijde van Alberto Contador in de Tour de France laten zien wat hij waard is.

"Het was leuk om na 2010 weer eens terug te keren in de Giro en ik kan moeilijk zeggen dat plek 7 een slecht resultaat is. Maar ik had stiekem wel op meer gehoopt. Ik heb enkele moeilijke dagen gekend en ik had niet dezelfde vorm als vorig jaar in de Tour. Toch was het al met al een mooie ervaring."Mollema gelooft niet dat deze zware Giro een nadeel hoeft te zijn voor een goed optreden in de Tour. "Na de Giro heb ik tien dagen rust genomen. Die rustperiode had ik ook echt nodig, want de Giro was misschien wel een van de lastigste grote rondes van de afgelopen jaren. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik samen met Contador een sterk blok vorm in de Tour."