Quintana: 'Gezond blijven in de Tour en volledig vertrouwen op mijn ploeg'

De Colombiaan spreekt in aanloop naar de Franse hoogmis.

Quintana: 'Gezond blijven in de Tour en volledig vertrouwen op mijn ploeg'

Nairo Quintana is klaar voor de Tour de France. Dat zegt de Colombiaan in een interview op de website van zijn ploeg.

De Witte Adelaar van Movistar Team werd in de Giro d'Italia nog tweede achter Tom Dumoulin. In eerste instantie was het doel om de Giro en de Tour te winnen. Het Franse deel van dat plan heeft Quintana nog voor de boeg. "Na de Giro heb ik gerust, waarna ik in een koersvrije maand wat Tour-etappes heb verkend."

Hoe voelt de klimmer zich? "Rustig en goed. Ik zal de komende dagen nog sterker worden, maar heb de dubbel nog nooit gedaan. Het komt er ook op aan om gezond te blijven tijdens de koers."

Quintana ziet Chris Froome nog altijd als grote favoriet om de Franse rittenkoers te winnen. "Zijn benadering van de Tour is altijd perfect. Hij zal zeker 100% in orde zijn. Richie Porte, Alberto Contador, Romain Bardet, Orica-Scott en het duo van Astana: er kunnen er genoeg meedoen om de eindzege. In de Giro zag je met Dumoulin dat er altijd een verrassing mogelijk is."

De Colombiaan vertrouwt op zijn ploeggenoten. "Ervaren renners, jonge renners, renners voor de vlakke wegen en klimmers: we hebben alles. Ik heb 100% vertrouwen in mijn ploeg. Valverde? Dat hij erbij is, maakt mij sterker. Dat zien we al jaren."

Foto: Cor Vos