Wieler Revue Tourspecial: mega-interview Robert Gesink

Nu in de winkel: de Wieler Revue Tourspecial 2017!

Wieler Revue Tourspecial: mega-interview Robert Gesink
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink: 'Pijn lijden is makkelijker als je weet dat de rest ook afziet'

Dat Robert Gesink vorig jaar de koninginnenrit in de Vuelta won, mag gerust een wonder heten. Maandenlang kon de kopman van LottoNL-Jumbo niet goed trainen na zijn keiharde val in de Ronde van Zwitserland. Inmiddels is Gesink (31) volledig terug. De stress van het klassement schudt hij van zich af. “Ik heb momenteel hele andere ambities.”

Tekst: Willem Sipkema

Beeld: Ruben Eshuis

In een hotel dat vergane glorie ademt treffen we een relaxte Robert Gesink. Hij heeft net in de stromende regen zijn proloog in de Ronde van Romandië afgewerkt en kwam niet verder dan een 36ste plek. Toch lijdt zijn humeur daar niet onder. “Och, ik kom hier toch niet voor het klassement.”

Het tekent wellicht de nieuwe Gesink. Als beginnend beroepsrenner werd Nederlands wielerhoop in bange dagen elk jaar in het keurslijf van Tourfavoriet geperst. Toegegeven, daar was ook alle reden toe. Zoveel 24-jarige renners zijn er niet die vierde worden in hun tweede Tour de France. Toch kon Gesink die vliegende start geen vervolg geven. Na enkele jaren voorspoed kreeg ook Gesink met tegenslagen te kampen.

Zit hier een andere Robert Gesink voor me dan vijf jaar geleden?

“Absoluut. Ik heb echt een switch gemaakt in mijn hoofd. Sinds de Vuelta van vorig jaar weet ik dat ik het klassement links moet laten liggen. Ik deed in Spanje een paar keer serieus mee voor de ritzege, met de overwinning op de Aubisque natuurlijk als beloning.

Dat was wel de bevestiging die ik nodig had. Natuurlijk besef ik me ook wel dat de Vuelta van een andere orde is dan de Tour, maar als je het niet probeert lukt het sowieso niet.”

Meer lezen van dit grote interview met Robert Gesink? Koop dan nu onze Tourspecial. Hij ligt in de winkels en is online te bestellen via deze link!

Veel leesplezier!

Foto: Wieler Revue Tourspecial 2017