Groenewegen spurt naar zege in Ster ZLM Toer

Dylan Groenewegen heeft weer een zege geboekt. De sprinter was in de Ster ZLM Toer verreweg het snelste.

Groenewegen spurt naar zege in Ster ZLM Toer
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De Ster ZLM Toer en LottoNL-Jumbo blijft een goede combinatie. Waar in de proloog Primoz Roglic met de zege aan de haal ging, is het vandaag Dylan Groenewegen die het podium mag bestijgen. In de spurt was de Nederlands kampioen sterker dan Max Walscheid. 

Liefst vijf Nederlanders hadden hetzelfde plan bij de start: de kopgroep. Stan Godrie, Rick Ottema, Rens de Stroet, Joey van Rhee en Jasper Hamelink kregen de Fransman Jimmy Turgis van Cofidis met zich mee. Het zestal kreeg zo'n vier minuten voorsprong. LottoNL-Jumbo nam ondertussen het heft in handen in het peloton en zorgde halfweg voor waaiers. Klassementsleider Roglic zat mooi op de voorposten, maar uiteindelijk kwam alles weer bij elkaar. 

Van Rhee ging in de slotfase solo, maar werd op vijftien kilometer van de meet teruggefloten. Even probeerde ook Dion Beukeboom het, maar ook de renner van Destil-Piels kon niet voorkomen dat het een massasprint zou worden. Daarin was Groenewegen ruimschoots de sterkste. Roglic blijft de leider in het algemeen klassement.

Foto: Cor Vos