Roglic: “Dromen van geel mag”

Primoz Roglic zette zijn ambities voor de Tour de France gisteren kracht bij door de proloog van de Ster ZLM Tour te win...

Roglic: “Dromen van geel mag”
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Primoz Roglic boekte gisteren een klinkende overwinning in de 7,5 kilometer lange proloog van de Ster ZLM Tour. Daarmee zette de Sloveen zijn ambities voor de Tour de France extra kracht bij. “Dit type tijdrit is niet eens mijn favoriet.”

Normaalgesproken krijgt de ex-schansspringer liever een glooiend parkoers voorgeschoteld, de openingstijdrit in de Tour de France in Düsseldorf is dan ook niet helemaal op zijn lijf geschreven, althans dat denkt Roglic zelf. “Het wordt mijn eerste Tour en ik ga mijn best doen. In de etappes die mij liggen ga ik voor eigen kans. In de Tour zijn er twee tijdritten, eentje aan het eind in Marseille en natuurlijk de opening in Duitsland. Dromen van de gele trui mag”, zo laat hij weten op de site van LottoNL-Jumbo.

Roglic zal in de strijd om de gele trui moeten afrekenen met onder anderen wereldkampioen tijdrijden Tony Martin en waarschijnlijk ook Rohan Dennis. Naar eigen zeggen is hij op de goede weg. “Ik kom net van hoogtestage in de Sierra Nevada. De Ster ZLM Tour is de laatste stap in de voorbereiding op de Tour de France. Het wordt een mooie Tour voor ons team.”

Favoriet

Ploegleider Mathieu Heijboer is een stuk stelliger over de Tour-kansen na de overwinning van zijn protegé. “Er zijn nog anderen die een hele goede tijdrit kunnen rijden in Düsseldorf, maar Primoz behoort absoluut bij de topfavorieten. Daar kun je niet omheen. De test voor de Tour de France is geslaagd.”

Voor Nederlands grootste wielerploeg betekende de ritoverwinning van Roglic alweer een vijfde zege in een tijdrit. Het harde werk in de winter heeft LottoNL-Jumbo geen windeieren gelegd. “Wij zijn onder anderen met Primoz op de baan en in de windtunnel geweest. Verder zijn we ook heel druk geweest met de kleding, helm en overschoenen. Maar het grootste verschil maak je toch met je benen. Als je die niet hebt, dan houdt het op. Voor de rest hebben wij op de achtergrond alle andere zaken goed voor elkaar.”

Foto: Cor Vos