Kruijswijk na derde plaats: "Ik voelde me heel goed"

Kruijswijk spoelde gisteren een teleurstellende Giro door met een knappe derde plaats.

Kruijswijk na derde plaats: "Ik voelde me heel goed"

Steven Kruijswijk spoelde gisteren een teleurstellende Giro door met een knappe derde plaats. De klimmer ziet het vervolg van de Ronde van Zwitserland met optimisme tegemoet.

Voor Kruijswijk liep de Giro d'Italia op een sisser uit. Onze landgenoot mikte vooraf op het podium maar reed al snel achter de feiten aan. In de voorlaatste etappe moest Kruijswijk er vervolgens de brui aan geven.

Deze Ronde van Zwitserland kwam dan ook op een goed moment om sportieve revanche te nemen. De Brabander lukt daar voorlopig goed in. Gisteren kwam hij als derde over de streep, in het algemene klassement staat Kruijswijk tweede op vijftien seconden van Damiano Caruso (BMC).

Kruijswijk reed een sterke slotklim naar Villars-sur-Ollon

"Benen waarop ik gehoopt had"

Tegenover Telesport toont Kruijswijk zich een tevreden man. "Ik heb de benen waarop ik vooraf gehoopt had", aldus de kopman van LottoNL-Jumbo. "Het is afwachten hoe ik deze ronde ga afwerken. Hopelijk kan ik een resultaat rijden.  Deze prestatie geeft me alvast veel vertrouwen."

Ook ploegleider Addy Engels blikt tevreden terug op de prestatie van zijn renner. "Steven heeft heel sterk gereden", zegt Engels op de ploegsite. “Hij voelde zich ook goed. Het is mooi dat hij na de teleurstellend verlopen Giro hier toch laat zien dat de vorm zeker wel aanwezig is."

Foto: Cor Vos