Bouwman pakt eerste profzege in Critérium du Dauphiné

De renner van Team LottoNL-Jumbo klopte de andere vluchters in Tullins.

Bouwman pakt eerste profzege in Critérium du Dauphiné

Koen Bouwman schreef de derde etappe in het Critérium du Dauphiné op zijn naam. 

Na twee dagen was de gele leiderstrui nog altijd voor Thomas de Gendt. De Belg van Lotto Soudal had deze overgehouden aan de eerste rit, waarin hij een dubbelslag sloeg. 

Ook de bollentrui behoorde toe aan De Gendt, maar omdat hij al in het geel reed was die trui een dag voor Koen Bouwman. De Nederlander van Team LottoNL-Jumbo wilde echter zelf eigenaar van de bollen worden en toog voor de tweede dag op rij op pad.

Hij kreeg met Alexey Vermeulen een ploeggenoot mee. Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Bryan Nauleau (Direct Énergie) en een koppel van Delko Marseille Provence KTM bestaande uit Quentin Pacher en Evaldas Siskevicius was ook mee.

Het zestal liep al snel 7 minuten weg bij het peloton. In de finale bleek dat de grote groep zich misrekende op de vluchters. Met een minuut voorsprong reden zij de laatste vijf kilometer in. De helft daarvan bleef over bij het ingaan van de slotkilometer. 

Bouwman ging de sprint van enorm ver aan, maar was ongenaakbaar. Een fantastische eerste profzege voor de Nederlander van Team LottoNL-Jumbo.

Foto: Cor Vos