AG2R met Bardet als kopman naar Dauphiné

De Franse hoop voor de Tour moet het gaan doen in eigen land.

AG2R met Bardet als kopman naar Dauphiné

Een sterke selectie van AG2R La Mondiale voor het Critérium du Dauphiné.

De Franse ploeg maakte eerder deze week de acht startende renners voor de Franse koers bekend in een persbericht. Kopman is Romain Bardet, die de Tour de France zal voorbereiden. Vorig jaar werd de thuisrijder daar tweede achter Chris Froome.

Hij wordt bergop bijgestaan door vooral Pierre-Roger Latour en Alexis Vuillermoz. Ook Axel Domont en Cyril Gautier zullen hun duit in het zakje doen bergop. Voor de sprints heeft AG2R de Fransen Julien Duval en sprinter Samuel Dumoulin mee, met toevoeging van de Vlaamse Oliver Naesen.

Vooral Bardet kijkt uit naar de Dauphiné. "Ik heb sinds Luik-Bastenaken-Luik niet meer gekoerst. We hebben op een trainingskamp in de Sierra Nevada 1.300 kilometer gefietst en 27.000 meter geklommen", blikt de Franse klimmer terug op de maand mei.

"Het Critérium du Dauphiné is een belangrijke koers, de laatste krachtmeting voor de Tour", legt Bardet uit. "Vorig jaar werd ik in beide wedstrijden tweede achter Chris Froome, maar de Dauphiné had ik kunnen winnen. De Dauphiné geeft me de kans om te presteren en de vorm richting de Tour te verbeteren."

Foto: Cor Vos