Eindstreep: Dumoulin beheerst het nieuws daags na Giro-winst

Vandaag stond alles in het teken van Giro-winnaar Tom Dumoulin.

Eindstreep: Dumoulin beheerst het nieuws daags na Giro-winst

Vandaag in 'Eindstreep': Tom Dumoulin, Tom Dumoulin, Tom Dumoulin en .. Tom Dumoulin..

Dumoulin wordt gehuldigd in Maastricht

Dat Dumoulin gisteren de Giro won laat ook zijn thuisstad Maastricht niet zomaar voorbijgaan. Aanstaande woensdag vindt er om 19u30 een grote huldiging plaats.  “Als stadsbestuur, maar eigenlijk als hele stad, zijn wij natuurlijk ontzettend ‘gruuts’ op Tom. Hij verdient een prachtig eerbetoon aanstaande woensdag. Maastricht kan daar als geen ander voor zorgen", aldus burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

'Dumoulin kan Tour winnen"

Aldus Joop Zoetemelk en José de Cauwer in koor. Zoetemelk denkt dat de Giro nog maar het begin is voor Dumoulin. "Jan Janssen won eerst de Vuelta en een jaar later de Tour. En bij mij ging het precies zo. Als je het zo bekijkt, zou Dumoulin volgend jaar de Tour moeten winnen."

Ook analist José de Cauwer is van mening dat Dumoulin niet kansloos is in La Grande Boucle. "Of Tom Dumoulin een toekomstig Tour-winnaar is? Zeker, maar daar was ik al een paar jaar van overtuigd", getuigt De Cauwer in Sportweekend. "Hij had dit vooral nodig om er in de toekomst nog meer voor te doen en te laten. Het is nu gelukt en dit zal hem alleen maar verder in de goeie richting duwen"

Eindwinst in Giro maakt heel wat los in Nederland

De Giro-zege van Tom Dumoulin maakt heel wat los in Nederland. Veel bekende Nederlanders staken hun lof voor Dumoulin niet onder stoelen of banken. Op Twitter wemelde het van de befaamde 'Dumoulisten'. Van Minister-president Mark Rutte tot zelfs koning Willem-Alexander, iedereen had zijn mond vol over de triomf van Dumoulin.

Nibali: "Dumoulin was de gewoon de beste"

Vincenzo Nibali kwam gisteren bij de eindafrekening 40 seconden tekort om Tom Dumoulin te onttronen. De Italiaan was na afloop eerlijk in zijn analyse. "Tom was de beste, hij verdient deze overwinning. Ik moest het opnemen tegen twee sterke renners. Quintana is één van de beste klimmers en Dumoulin een super tijdrijder", aldus Nibali. "De tijdritten waren beslissend dit jaar. Tom was de beste. Hij verdient deze overwinning.”

Foto: Cor Vos