Orica-ploegleider White woest op Movistar: 'Onsportieve ploeg'

De Australische ploegleider laakt zijn Spaanse collega's.

Orica-ploegleider White woest op Movistar: 'Onsportieve ploeg'

Een rel in het Giro-peloton! Orica-Scott is kwaad op Movistar Team, dat na een grote val in de negende etappe van de Giro d'Italia doorreed en niet wachtte op de gevallen klassementsrenners.

"Het was totaal niet nodig om door te rijden", blikte ploegleider Matthew White terug op het koersverloop na de val. Daarbij gingen onder meer Wilco Kelderman, vrijwel heel Team Sky en Orica's kopman Adam Yates tegen de grond.

"De fiets van Adam was gebroken. We kwamen daarna terug tot op 50 meter van de groep klassementsrenners", deed White zijn verhaal. "Dus ik vind het teleurstellend en een slechte beslissing van Movistar Team om door te rijden."

White noemt nog een argument: "et was geen kilometer van de streep, maar 15 of 16 kilometer. Ze achtervolgden niemand en wisten precies wie er bij de valpartij betrokken was. Ze hadden gewoon kunnen wachten om de jongens een kans te geven. Het is een gebrek aan sportiviteit."

De ploeg? "Die is oké", aldus White. "Maar het is echt frustrerend. Maarja, shit happens. De witte trui is nog mogelijk. Adam is goed in vorm, maar heel kwaad nu."

Foto: Orica-Scott